jobb jobb jobb, båtbokning & inredningsparty

Två timmar övertid idag igen och det blir ju inte bättre av att få fem marknader till att hålla reda på.. Toppen!

MEN MEN, ett glatt inlägg har jag lovat!

Äntligen påväg hem från jobbet (efter att ha väntat på bussen som var 15 min sen....) så fick jag iaf ett glädjande samtal :) Det var från Mickis som var i full fart att boka båten till Gotland, strålande initiativ, hade jag nästan glömt bort! Nu är det iaf bokat o vi drar 14 Juli, hemfärd är ännu inte bestämt.

Det är dessa solstrålar jag ska åka med :D


Jäklar va kul vi kommer ha!

Idag har jag också skrapat ihop lite vuxenpoäng.. Jag har nämligen varit på inredningsparty med mor min. Det fanns en himla massa fina grejer men jag har inte riktigt bestämt mig vilka färger jag ska ha i nya lägenheten än så det blev bara två typ ljusstakar.. "Fylla" hette dem så jag tänkte att dem måste ju passa in någonstans hemma hos mig......
På tal om fylla så är faktiskt planen att jag ska spräcka mitt nykteristande och faktiskt parta lite på lördag.
Hörde talas om vin i en mysig park.. Det går ju inte att tacka nej till.

Nejdu jag känner verkligen inte för att skriva idag så nu ska jag gå o göra mina ryggövningar o sen gå o lägga mig istället. Kanske läsa de sista sidorna i "Luftslottet som sprängdes".. Vill inte att det ska ta slut!!

Ciao

Bajs bank

Ingenting roligt har jag att meddela idag.. Dagen har innehållit irritation mot SBAB, alldeles för stora packlistor, brist på bulgur/kyckling sallad och räkningsbetalning. Skitkul! Tur att vi hade riktigt jobbig fysträning så jag kunde få ut lite aggressioner...

Hoppas på ett gladare inlägg till nästa gång.

Skit pårej, hej.


Majonnäsburken och två koppar kaffe

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar .
Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.


Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.


Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.


Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.
Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.


Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er.
PUSS


Bio & blommor

Låter nästan som att jag har varit på en mysig dejt... Men nej :) Däremot har jag varit på bio med Becka o Andreas. Väldigt trevligt att Andreas ville haka på i sista sekund. Vi kollade på "17 again" och det var omöjligt att inte bli småkär i Zac Efron, han var hur go som helst.




Jag har varit avundsjuk på Becka för att hon har haft en sån fin blomma men idag köpte jag mig en egen :D
Det är ju alltid roligare att blommor eller ge bort blommor men ibland är det lika kul att köpa till sig själv.
Titta så fin
Passionsblomma


♣ Och när jag ändå håller på så kan jag lika gärna visa min underbara orkidé också ♣




Imorgon är det handbollsträning o Becka ska vara med!!! :D
O snart är det Eken

Sovmorgon

Igår när jag gick o la mig tänkte jag att det skulle bli skönt att få sova ut ordentligt och eftersom att jag inte hade något speciellt inplanerat idag på dagen så struntade jag i att ställa klockan..
14:02 stod det på väckarklockan när jag vaknade, haha. Så går det när inte Becka är i närheten o kan väcka mig genom att hoppa i sängen.

Jag gick upp o käkade en mandarin och en morot o slängde sedan på mig joggingkläderna för att ta en runda. Fy sjutton så tungt det var!! Det är hemskt att springa själv o utan musik. Adde nu får du allt fixa min ipod!!

Resten av eftermiddagen rensade jag mina garderober.. Det är alltid lika kul och lika deprimerande.. Man hittar kläder som man glömt bort att man har o kläder som man tycker att man har letat efter överallt men inte hittat o sen ligger dem faktiskt där längst in i garderoben. Och om man rensar ut kläder så betyder ju det att man får köpa nya :D Nån som var gladare än jag var Fanny. Även fast hon är en kräsen skitunge så fick hon iaf ihop en stor påse med kläder o nåt skärp o ett par skor också tror jag. Det som gör en deprimerad är ju att man måste kasta iväg kläder för att man inte längre kan ha dem........ Blää!

Ikväll har jag umgåtts med Carro, vi var på Valvet i Sigtuna o åt. Väldigt god baguett med skagenröra. Jag har sedan resten av kvällen kollat på Hundtricket o pratat med Ida ♥ .Tack Bell för att du uppfann telefonen!!!

En sak jag kom på idag är att det är svårt att veta hur man ska hantera gamla damer och herrar.. Ibland tycker man så synd om dem när dem ser så hjälplösa ut.. Men man vågar inte alltid fråga om dem vill ha hjälp. Vissa känner sig typ förolämpade o blir arga för att man frågar.. Men jag antar att det är bättre att fråga o vara beredd på ett snäsigt svar än att inte fråga alls? Jag har iaf fortfarande dåligt samvete för att jag inte frågade gubben idag på ICA om han behövde hjälp o packa sina varor... Det tog nämligen ett tag för honom att betala osv och han verkade lite förvirrad. Nästa gång ska jag fråga!




















Titta så fina bullar Jag & Becka bakade i torsdags :)




Eftersom att jag sov närmare 13 timmar i natt så kan det nog bli svårt att sova nu.. Men jag ska snart gå o göra ett försök.
Hare fint! Puss & Kram


Släktmiddag x 2

Yes yes imorse tog jag allt trapporna :) Det tog 1-2 min. Var tvungen o stanna ett litet tag på femte våningen för då snurrade det ganska rejält i huvudet. Det var skönare att springa ner för trappan när jag skulle hem, det var inte lika jobbigt :P

Igår hade vi överraskningsmiddag för Heli (min morbrors fru) som blivit klar med sin undersköterskautbildning och idag var det släktmiddag med Mamma, Lasse, Mormor, Morfar, Billy & Malle.

Man kan inte låta bli att känna sig lite misslyckad när man är ensam singel på släktmiddagarna... Men lika gla ä man fö de.


Blondinen tänkte till.. Här jäklar kommer lite bilder.

Hallen

Rummet

Badrummet

Klädkammaren


Som ni ser så finns det en ful bård som måste bort.... Utöver det så är det lite målning o smått o gott som ska fixas innan inflyttningen i slutet av Juni. Juste.. Man kanske ska byta lås också... Mäklaren ringde nämligen o berättade att godmannen till säljaren hade försökt samla ihop alla nycklar men dessvärre kunde hon inte garantera att hon fått ihop alla. Säljaren har tydligen blivit dement o kommer inte ihåg till vilka han gett nycklar.. Stackarn!



To be continued

Grillmys

Jag måste börja med att erkänna att jag inte tog trapporna igår.... Först glömde jag faktiskt bort men precis när hissdörren stängdes så kom jag på det. Men jag tröck ändå på åttan o tog hissen upp. Världens dåligaste karaktär! Men jag hade faktiskt en vääldigt tung väska så jag hade nog nästan svimmat om jag hade tagit spiraltrappan.. Sådeså. Jag får en ny chans imorgon.

Igår var det grillkväll hos Beckisen. Riktigt trevligt måste jag säga. Grillad kyckling med klyftpotatis, sallad och bea eller fetaoströra. Till efterrätt blev det hallon/blåbärspaj á la Becka med vaniljsås och vaniljglass.
När det blev för kallt för att sitta ute så gick vi in o spelade spel. "Upp till bevis", riktigt kul. Vicky och Elin var sämst :D Men vi tycker tycker om er iaf ♥













Jag, Becka & Blerra vann!!

Imorse vaknade jag av Alain Clark på högsta volym och av att Becka kastade sig i sängen. Vi gick upp o käkade ett äpple och tog sen en joggingtur. Ganska behövligt efter alla bea och paj igår. Vi gjorde sen lite fysövningar o stretchade, Så DUKTIGA!






Nu ska vi baka bullar. Ciao

Det känns skönt att veta att det finns goda främlingar där ute

Idag när jag skulle hoppa av tåget i Upplandsväsby tappade jag mitt busskort. Tur som jag hade fanns det två goda själar som ropade till o sa att jag tappat mitt busskort. Guld värt! Eftersom att kortet inhandlades igår så hade det verkligen inte varit roligt att köpa nytt idag.

Idag var jag på första försäsongsträningen. Nu jäklar kör vi!
Uppvärmningen bestod av löpning ca 3,5 km (jag var typ helt slut bara efter det, haha). Efter det var det backträning. Längdhopp, grodhopp, mupphopp, skridskoskär osv.. 3*7 min. Fysen avslutades med mag- och ryggövningar. Underbart! Vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon! Men jag är bara nöjd att den stukade foten hängde med någorlunda bra.

Imorgon tror jag att jag ska ta trapporna istället för hissen till jobbet. Spiraltrappa till åttonde våningen.. Klarar jag det utan att bli allt för snurrig o ramla ihop så kan det kanske bli en dagsrutin..

Det kommer tyvärr inga bilder på lägenheten idag heller.. Bilderna är BMP-filer och dem går tydligen inte att lägga upp här o jag vet inte hur man ändrar :P Jag får ta lite egna bilder sen o lägga upp. Eller så får du komma förbi o kika vettja..


Hare gött. Pussi


OJ vad mycket saker som kan hända på en o samma dag

Måndag 18/5-2009
Idag har jag skrivit kontrakt på en (min) lägenhet!!
Idag har mamma köpt ny bil!!
Idag har jag klippt mig & slingat håret!!


Jag nämnde senast att jag o Becka var på visning.. Den lägenheten på Sätunavägen har jag nu skrivit kontrakt på. Tillträde 29 Maj. Här gåre undan!! Jag som hade lagt ner "köptänket".. Vad hände? Jag känner mig nöjd iaf :D En hel månad har jag på mig att måla o tapetsera o lite sådär. O redan har jag två stabila tjejer som vill hjälpa till ;) Dethär kommer ju gå som en dans.


Idag när jag ringde mami var hon påväg för att köpa ny bil. Manuell frågade jag. Det tror jag sa hon. Schysst tänkte jag, nu jäklar ska vi ut o övningsköra :D Sen kanske nån av oss blir mördade på kuppen men det är sånt man får ta.


O nu jäklar är man blondie :) Har bara gjort slingor som vanligt men man känner sig alltid så hiimla ljus i början. Kändes lite läskigt att det inte var Linn som höll i spakarna (saxarna & blekningsmedlet). Men det gick bra.

Jag får inte upp några bilder :( fixar imorgon. Nu är det natti natti.


Btw, tack syrran för nakenchocken.. Lite väl 'somriga bilder'.. Men rosa o fint äre :D ♥


Myspyshelg med mina hookies

I fredags
bjöd Elin på pasta med kycking i currysås, JA hon lagade det helt själv, jag lovar :D det var jättegott! Det bjöds sedan på glass med hallon och mörk choklad, MUMS! Efter det försökte Elin lära mig o Becka magdans.. Alltså såndär riktig MAGdans. Jätte äckligt men coolt. Becka lyckades nästan en gång men jag var sämst. Efter det kollade vi på Skärgårdsdoktorn och snackade skit.

I lördags var vi på Knivstamarknad. En jäkla massa stånd var det.. Alltså, sånnadär som försäljare står vid o säljer grejer ;P vi köpte lite smycken o småskit sen gick vi till Elin o käkade "lunch" på balkongen. Lunchen bestod av kaffe, godisremmar, en bullkrans (buttercake), två 88an bollar och en "gräddraket" (?).
Elin började jobba halv fyra så jag o Becka begav oss hem till mig där vi piffade till oss lite för att sedan gå o äta kycklingsallad på Campino o sedan kolla handbollsmatchen i Vikingahallen. Det var nuvarande herrlaget mot gamla skånelaiter som spelade. Det unga herrlaget lyckades inte få hål på Lucau i målet och därför stod de gamla skånelaiterna som vinnare när domaren blåste av matchen.

Efter matchen åkte vi till Willys för att handla lite snacks inför Eurovision song contest. Vi köpte morötter, gurka, rädisor, dip och naturfruktgodis och mörk choklad med havssalt (nya favoriten!).
När vi kom hem till mig drog vi in soffan i köket och ställde sängen framför tvn. Perfekt!
Vi tyckte mest om Sverige, Azerbaijan och England men Norge fick faktiskt iaf en 9a.

Idag har vi solat, ätit frukost och lunch på balkongen, städat, tvättat, visat min lägenhet för nån Fredrik och varit på visning på en lägenhet jag kanske ska buda på. Just nu sitter jag hemma hos mamma o väntar på att få grillat till middag. Perfekt avslutning på en mycket härlig helg.












Becka -" Sjung på engelska era sepen"


Alain Clark-Father & Friend (Finns även i spellistan till vänster)

Satsar man inte vinner man heller ingenting

Sådeså.. Kom ihåg det alla mesar där ute..


En som har satsat stenhårt idag är min kära vän Caroline. GRATTIS GRATTIS GRATTIS till körkortet raring! ♥

Veckan går mot sitt slut o imorgon är det äntligen fredag. En lugn & mysig helg står på menyn.

SNART KOMMER IDA HEM!!!!!!!!!!!!!!!! :D





Hej då

Hjärnskakning & förbjuden frukt

Inga kommentarer

Blodgivning & jordgubbar

Igår kom Blerra till mig efter jobbet :) Vi lagade mat, käkade och snackade lite skit. Vi gick sedan till solexpress o tömde min "spargris" (en frigolit ölhållare som jag snodde på en bar i Thailand). Det tog ett tag att stoppa i ungefär 85 enkronor var men sola fick vi göra tillslut. När Elin var klar med att jaga boll så kom även hon o vi kollade på Desperate housewives och åt årets första jordgubbar!! Det var ju tyvärr bara spanska men dem var faktiskt goda. Åh vad jag längtar efter svenska jordgubbar med vaniljglass!! ♥

Idag var det massor att göra på jobbet men jag tog mig ändå tid att gå ner till blodbussen. Tur som man alltid har så fick jag nån nybörjare eller nåt o hon stack dendär feta nålen helt fel o tog tydligen sönder någonting.. Jag fattade ingenting men vi var iaf tvungna att byt arm och då lyckades hon iaf sätta in nålen rätt. Jag fick en trisslott (ingen vinst), päronfestis och järntabletter och allting gick bra. Så nu är man 4,5 dl blod fattigare. Men det kommer tillbaks snart :) och om typ 4 månader kan jag lämna igen. Gott folk, det är blodbrist där ute, ge blod! :) Hrmm.. Glöm bort det jag sa om att hon stack fel..... ;P

Imorgon är det 6:e körlektionen och sedan handbollsavslutning.

Grattis Nattis på 20års dagen!!




Allt gott! //Jossan

Valborg i Bergshamra

Med 13 missade samtal och ett röstmeddelande kom Elin 20 minuter sent och hämtade mig på jobbet. Både Jag och Becka trodde att hon hade krockat eller nåt men tack gode gud var så inte fallet. Hon hade bara glömt mobilen hemma och åkt tillbaks för att hämta den. Dessa hemska ilandsproblem.....

Vi åkte först till Beckas moster där vi bäddade iordning och piffade till oss lite. När Vicky äntligen bestämt sig vilka skor hon skulle ha så blev vi hämtade av Andreas som körde oss till hans landställe. Där möttes vi av en nästan perfekt glöd, uppskurna grönsaker och pommes i ugnen. Runt brasan fanns Johan, Richard (men jag trodde hela kvällen att han hette Carl.....?) och Bella. 

Maten var jättegod och till efterrätt hade vår lilla konditor, Becka bakat en aftereightkladdkaka, MUMS!
Ur högtalarna strålade gammal 90 talsmusik som "Carl" hade tagit med sig. Nostalgiii

Vi satt runt brasan med filtar heela kvällen och nästan hela natten, helt underbart mysigt. Vicky försvann iofs ett tag.. Hon passade på att däcka i en säng o spy lite.. Bålen var väldigt fin och god men den var livsfarlig! Hihi

Kamerorna stängdes av runt ett tiden och likaså mitt och Beckas minne.. Vad hände de sista timmarna innan vi gick o la oss vid halv fem...? Haha som sagt, Vickys bål var farlig.

Sammanfattningsvis en väldigt lyckad kväll med mycket skratt.. Grabbarna måste trott att vi var störda på något vis.



Efter ca 3 timmars sömn gick vi upp o städade runt grillplatsen och åt sedan frukost i solen på altanen. Efter att killarna hade lekt lite gris åkte "Carl" och Johan hem och vi andra njöt o solen, åt glass och spelade kubb. Vi var sedan dessvärre tvungna att åka hem vid tretiden för att Elin skulle jobba (stackars människa).

Bergshamra, We'll be back soooooon.

"Hoppa in o dela med dig av sovsäcken", "vi kör konka konka", Vicky du får komma fram nu du har ju inte ens några skor på dig", "jag kan inte nöffa, jag är täppt i näsan"

Hoppas att ni också haft en trevlig valborg. Puss o kram

Jo förresten.. Att ha liniment i ansiktet är inget att rekommendera! Ciao


RSS 2.0