Helt klart den basta audition ever

Haallaaa Svenska folket... Varfor rostade ni inte pa Olle?? :(
Men han maste ju bli en av juryns wildcards!!




"Jag ligger vaken om natterna"
Kom till mig istallet ffs!!! :D ♥

Torsdag-1 vecka

For en vecka sen kom jag hit till min vardfamilj i West Hartford, Connecticut. Mitt forsta intryck var inte sa positivt. Jag grat mig till somns den natten..
Veckan har gatt langsamt, det kanns snarare som att jag har varit har en manad..Men idag kanns det mycket battre an for en vecka sedan.

Det blev 16 vandor i simbassangen pa Cornerstone igar. Jag ar nu medlem dar o kan aka dit o simma nar jag vill. Tar ca 5 min med bilen. Dem har aven ett gym dar men det ar ganska litet sa jag kommer nog trana pa ett annat gym som David ska visa mig pa lordag.

Idag ar det mer likt svenska hosten har.. Det sporegnar. Fast det ar anda 20 grader.
Med tanke pa vadret tankte jag halla mig till inomhusaktiviteter idag.. Tex rensa lite i huset. David berattade att han ar dalig pa att kasta grejer. Jag sa att jag alskar att kasta grejer. David sa da att jag kunde kasta vad jag ville. Nuu kanske han har sagt for mycket.. hahah.
Sen behover jag tvatta lite ocksa o tankte prova mina nya Whitening strips (for tanderna). Spannande o se om jag verkligen fatt vitare tander om 7 dagar. Jag kopte aven Clear eyes har om dagen. Det ar skojsigt att kopa sant som man inte kan kopa i Sverige ;) dvs sant som inte ar bra for oss, haha.

Jag blev lite less pa trakiga inlagg utan bilder sa jag laddade upp lite pa Davids dator iaf.. Enjoy


"Welcome miss Josefin I hope you have a good time sind (?) Julian Han"
En lapp jag fick av aldre grabben nar jag kom, sa sot. Dem kallar mig alltid Miss Josefin.


Ungefar sahar ser mina frukostar ut nu for tiden. Det ar vad grabbarna ater sa det ar lika bra att jag tar detsamma. Fast Julian vill ha sitt agg stekt med sunnyside up. Och dem dricker naturligtvis inte kaffe.
(Lagg marke till den stiliga duken och det matchande underlagget.....)


Jag har glomt att beratta om Chester. Har ar han iaf :)


Detta kopte jag forsta gangen jag besokte en amerikansk livsmedelsbutik.


Cluster meeting @ Kathy's house. Hon fran Colombia (?), Lisa, Laura, Sula & Cheryl


Fudge brownie bites ♥ Livsfarligt!!!!


Min van Britt (fran Uppsala) och hennes norske man i Seattle skickade tva bocker till mig o grabbarna.
Laange sen man sag dessa bocker :D Kommer inte ens ihag vad dem handlar om men jag kanner verkligen igen dem. Kul!
Vi har blivit bjudna till dem i Seattle. Hooppas!!

Jonna.. Julian smakade saltlakrits (Haribo lakritspengar) igar. Han hatade det ocksa. Haha. Tror inte David gillade det heller. Wohow mer lakrits till mig!

Lycka till pa alla veckans matcher mina alskade handbollsbrudar!
♣♥♣♥♣♥♣♥♣♥♣♥


Sommar eller host?

Det kanns lite markligt att ga i short o linne o svettas samtidigt som man vadar i lov...
Det luktar host o loven ligger roda pa marken man solen stralar och ar jattevarm. Underbart!

Idag valde jag att ta en promenad istallet for en joggingtur. Jag tankte att det var smart att ta samma runda som igar eftersom att jag faktiskt lyckades hitta hem. Meen eftersom att jag hade en tid att passa sa svange jag av lite tidigare an igar... Jag gick o gick o gick o till slut kande jag att jag nog var lite fel.. Men jag hann faktiskt inte bli orolig for pa nasta skylt stod det PENN DR vilket ar gatan vi brukar ga pa till grabbarnas skola (Penn drive kanner jag igen for att jag brukar tanka penna.. o pennor behover man i skolan, haha). Saa jag hittade hem ganska smidigt idag ocksa, wohoow!

Nar jag kom hem at jag frulle. Hembakat brod med agg o kaviar. Justee pa tal om kaviar... I helgen tog jag fram min kaviartub for att familjen skulle fa smaka. Lillgrabben vagrade med Julian smetade pa lite pa sin macka o tog en stor tugga. Han forsokte verkligen att svalja men fick tarar i ogonen, kvaljningar och sprang till koket for att spotta. Hahahha! Men han forsokte ju iaf :D
Pappa David daremot alskar kaviar. Han sager att det ger honom mer energi..
Tror dessutom att han har gomt tuben nagonstans for i morse hittade jag den inte sa jag fick oppna en ny.

Efter frullen motte jag upp Meike o vi tog en promenad till Lisa (en annan tysk au pair). Hon bor i ett enormt tvevaningshus... Ar lite avundsjuk.. Var ju lite sa man hade forvantat sig att bo.. Meen men.

Jag har aven hunnit med banken idag. Varje fredag satts det in $196.75 pa mitt konto. Skont att slippa cash och checkar som nastan alla andra au pairer far halla pa med :)

Idag ska jag hamta grabbarna klockan 5. Nar David kommer hem vid 6 ska vi ata middag tillsammans. Tankte grilla lax, gora klyftpotatis o gucca. Min favvo :D o sen ska vi till simhallen.. Kan bli nice.

I skrivande stund sitter ni formodligen o kollar pa Idol.. Det gor faktiskt jag ocksa!! :D Fast gardagens, haha.
Tv4play funkar jattebra. As sa glad for det.

Puss&kram

My new BFF

Jag har glomt att beratta om REGINA! Hon ar typ 65 ar, van till familjen och min nya basta van :)

Nar jag kom i torsdags kvall hade hon varit har o lamnat en pase med massa grejer till mig. Tex en telefonkatalog, ett block, pennor, ett sminkset, toffsar och sakert nat mer som jag inte kommer ihag.
I sondags var hon har igen for att halsa pa mig men hon prickade in den tiden jag var pa kopcentret. Den har gangen lamnade hon galgar (som jag hade sagt till David att jag behovde kopa), en papperskorg (som vi ocksa hade pratat om att jag behovde), en planbok med 5$ i, en nyckelring och duschkram. SA SOT!

O idag fick jag antligen traffa henne! Jag bjod henne pa lite kaffe och brownie o hon fragade om jag ville aka med o handla. Det ville jag saklart. Hon visade mig lite mataffarer o sag till sa att jag kunde handla det jag behovde. Jo juste hon hade med sig jordbuggar idag o nagon dag snart ska hon komma over o laga pizza. ♥

 

Jag har forresten en annan van som ar 65. Britt i Seattle :)

Nu ar det Starbucks time!
Baaaaj


Internet funkar inte pa min dator..

Sa ni far sta ut med att jag inte kan anvanda de tre sista bokstaverna i alfabetet...

I sondags blev det lite shopping i mallet. Jag kopte en planbok pa forever 21 och en vinrod hoodtroja fran Abercrombie & fitch. Det luktar herrparfym i hela deras butik, underbart :)
Det finns en annan butik som ocksa ar ganska cool men anda ganska stord.. Det ar namligen vaaldigt hog musik dar inne och det ar jattemorkt.. Man ser knappt kladerna.. Men mysigt are :)
Jag hann inte shoppa sa mycket eftersom att David kom o hamtade mig efter ca tva timmar for jag var ju som sagt tvungen att jobba ett tag. Jag o Julian spelade fotboll o handboll o Graison sprang runt med sin leksakspistol o roade sig sjalv. Aa forutom nar han skot mig i ogat... Inte sa snallt gjort.. Men han skamdes lite efter sa det var nog faktiskt inte med mening.

Igar var jag pa mitt forsta cluster meeting. Det ar en gang i manaden o da traffas alla au pairer i omradet hemma hos Kathy, var community counselor. Vi var 10 st. Jag fran Sverige, Cheryl fran Holland och Liliam fran Colombia annars var alla andra fran Tyskland. O sen saknades det tydligen en tjej fran Ukraina.
Jag gillade Cheryl starkt med en gang.
Hon ar 21
Verkar gilla att festa
Har amerikanska vanner (det kan vara svart att fa amerikanska kompisar som au pair)
Hon dansar salsa o sager att hon ska lara mig (hahahha)
OCH hon ar dessutom lang :D (alla tyskar ar typ ett huvud kortare an jag...) Fast jag har ju inget emot korta manniskor det vet ni mina vanner ;) Men det ar ratt nice att ga ut i hoga klackar utan att kanna sig som en jatte.

Idag tog jag barnen till skolan helt sjalv for forsta gangen. David akte till jobbet typ 2 i natt.. Dem hade nat som var tvunget att vara klart idag..
Lillkillen ville inte riktigt vakna o ga upp o an mindre kla pa sig.. Sa det blev lite stressigt med tanke pa att vi var tvungna att ga till skolan ocksa. Men vi hann precis innan andra inringningen :)

Strax efter nio kom Caroline (en svensk au pair som bor en bit bort) o hamtade mig. Vi akte for att ta en kaffe pa Starbucks men dem oppnade inte forens tio sa vi gick till ett cafe i narheten. Pratglad o harlig tjej som varit har sen Januari.

Eftersom att det inte bara blev kaffe med Caroline utan aven en (jakligt god) kaka till sa kande jag att jag behovde ta en jobbingtur. Vilket jag gjorde. O jag sprang faktiskt inte vilse :D Jag var lite orolig ett tag men jag hittade faktiskt hem. Borjar fa lite lite koll pa vagarna.
Jag o David ska forhoppningsvis ut o kora litegrann nagon dag i veckan sa jag kanner mig bekvam i trafiken osv. Om jag har forstatt ratt ska jag gora ett kortest nasta vecka for att fa ett Connecticut driving license. Cooolt!

Idag ar det tisdag vilket betyder Starbucks-kvall. Da brukar au pairer fran olika formodlingar traffas o snacka skit. Dem brukar tydligen vara 15-20 st. Vissa som bor lite langre bort brukar traffas pa ett annat stalle.

Jag ska kopa en kamera sa ni kan fa se lite bilder.. Men just nu sa funkar ju inte internet pa min dator sa det skiter sig iaf. Vill inte lagga upp bilder pa Davids dator. Snart far vi forhoppningsvis tradlost bredband.
Men pa kursen forra veckan sa dem att man inte far lagga upp bilder pa familjen o huset.. Sa jag vet inte riktigt vad jag kan lagga upp at er :P
Men jag ska hora med David.. Jag tror att han har facebook.. O om han har det o brukar lagga upp bilder pa grabbarna sa bor ju jag ocksa kunna gora det. Vi far se.

Puss & kram pa er!






Lördag

Hej mina fina.
Igår började dagen 7:30 (vilket alla dagar utom söndagar kommer göra ett år framöver...)
Vi åt frukost och begav oss sen till AT&T för att fixa ett amerikanskt telefonnummer till mig.
As lätt nummer fick jag :D
(001) 860 - 5432 911
Vi åkte sen till Julians fotbollsträning där han var kungen i laget. Det var både tjejer och killar i samma lag. Dem var så himla söta. De flesta tjejerna sprang runt o tittade på allt annat än fotbollen o sprang åt fel håll, haha.
efter fotbollen åt vi pizza till lunch o sen hade jag o David ett litet möte o pratade om mitt schema osv.
Mån, Tis, Tors, Fre: 7.30-8.30 3:20-8.00
Ons: 7.30-8.30 2.00-8.00
Lör: 7:30-4:30
Fast en gång i månaden är jag ledig på lördagar. Men han har ett väldigt flexibelt jobb så om jag behöver vara ledig en speciell lördag så går det att ordna.. Tex när ni kommer o hälsar på :D
I går kväll blev jag hämtad av ett gäng tyska au pairer o vi åkte till en av dem o spelade spel. Väldigt trevlig kväll :)
Nu ska jag ta en promenad med Meike.. Sen blir det köpcentret o sen måste jag faktiskt jobba... Men jag får vara ledig på fredag då istället :)
Hejsvejs.

Dag 1

Klockan ringde klockan 7. Jag gick ner till köket där det luktade nybakat bröd och kaffe (gott kaffe faktiskt!). Min värdpappa hade redan varit vaken ett tag... Vid halv åtta satte han på radion på ganska hög volym för att grabbarna på övervåningen skulle vakna. En liten stund senare kom den äldsta ner till köket påklädd o fin. David stekte ägg och kanadensiskt bacon. Strax före åtta kom minstingen ner i pyjamas och vi åt frukost. Strax före halv nio begav vi oss till skolan. Man måste hinna dit innan andra inringningen annars måste man gå in genom kontoret och lämna sitt namn och rektorn skickar hem ett brev med en påminnelse att man inte får komma försent...

Efter vi lämnat grabbarna skjutsade David hem mig och åkte sen till jobbet.
En tysk au pair (manlig faktiskt) hämtade upp mig och vi hämtade sedan upp en annan tysk au pair. Dem visade mig runt i den lilla staden och tog mig till ett stort köpcentrum. Väldigt nice.
En liten stund efter att dem lämnat av mig hemma kom en tredje tysk au pair (staden är invaderad av tyska au pairer...) över o snackade lite. Väldigt trevlig tjej som verkar ha hamnat i en mindre trevlig familj.. Stackare. När hon hade gått o jag hade packat upp mina väskor började jag känna lite hemlängtan.. Ett skypesamtal med mamsen och lillasyster i över en timme fick mig att må bättre.
Efter ett annat samtal per telefon med Britt i Seattle kom David o hämtade mig o vi åkte till skolan för att hämta grabbarna. Medan David grillade till hamburgare spelade jag fotboll med grabbarna på framsidan.
Efter maten frågade min käre värdpappa vad jag ville göra imorgon o om jag behövde handla någonting. Jag sa att jag skulle behöva köpa ett par springskor. Klockan var strax före åtta.. Jag fick till svar att vi med en gång kunde åka till affären.. Och jaa vi hoppade in i bilen o åkte o köpte ett par springskor till mig för 19,90 dollar. Som hittat! Svarta och rosa är dem :)
Nu har grabbarna duschat o pappa läser en saga.
Jag är också sjukt trött o ska gå o lägga mig. Får se om jag orkar inviga de nya skorna imorgon ;)
Hoppas ni har det bra där hemma.
Pussipuss

NYC tour

Sandra & Vanessa utanför hotellet i Stamford, CT
Amerikaner.....
NYC by night
Top of the rock. Therese, Sandra & Jag
Time square

Orientation

Nu är orientation (kursen) i Stamford slut och jag sitter i hotell lobbyn o väntar på att David, Julian & Graison ska hämta upp mig. Nervositeten börjar tränga sig på lite smått men jag är också väldigt taggad att få träffa familjen och att se hur jag kommer bo.
Härligt att få prata lite med Becka och Elin på skype ♥

Frammeeee

Mamma, Fanny, Elin & Becka vinkade av mig på Arlanda ♥
Det blev en del tårar men jag kunde fortfarande inte förstå vad som väntade mig.. Och jag har fortfarande inte förstått att jag ska vara borta ett helt år..
Jag checkade in tillsammans med tre andra au pairer från Sverige. Det kändes mycket bra att inte behöva åka själv och tjejerna verkar väldigt goa.
Vi anlände iaf till hotellet i Stamford, CT i natt klockan tolv (06:00 svensk tid). Halvt döda och halvt handikappade efter 10 timmars flygning fick vi lite snabb information samt en mapp med papper och en Au pair in America t-shirt.
I mappen var det bland annat ett dokument med bilder och text om hur man bör äta i USA... "All au pairs gain weight".. Oh nooo!
Vi blev indelade 3 och 3 i varje rum och jag hamnade med en av de svenska tjejerna och en tyska. Väldigt bra roomies :)
Idag har det varit kurs hela dagen men vi har även hunnit shoppa lite grann. Det blev lite ansiktsprodukter från Body shop (mindre än halva priset jämfört med Sverige) samt 5 par trosor från Victoria's secret :)
Jag har även hunnit prata en snabbis med mamsen i telefonen och med Jonna på Skype.
Imorgon blir det first aid kurs och lite snack och sen NYC tour på eftermiddagen/kvällen. Nice!
Min gulliga värdpappa betalade rundturen och även telefonkortet så jag kunde slå mamma en signal. Längtar efter att få träffa honom och grabbarna. Dem hämtar mig här på hotellet på torsdag eftermiddag.
Hoppas ni har det bra där hemma mina raringar!
Love

Väskan är packad

Prick 23 kg.. Det känns som att jag har packat för en weekend.
Men jag är jäkligt taggad på all shopping jag kommer behöva göra :):)
Nervositeten har iinte kommit än.. Det smäller väl till efter incheckningen eller nåt.
Jag får iaf sova med Becka i natt. Tack dumma nyckel att du inte fungerar :D
Lägg till mig på Skype! JosefinFiaOhlsson
Puss&kram

Gaddad

Designed by: Lillasyster
Paid by: Storebror
När skorpan försvunnit osv kommer den bli lite lite rosaaktig.

Det närmar sig med STORMSTEG!

FLIGHT LEGS

Flight date: 20 September 2010
Departure airport: Stockholm, Arlanda Arrival airport: London
Flight and airline: BA777 British Airways
Check-in time: 10:05
Departure time: 20-Sep-2010 at 12:05 Arrival time: 13:50

CONNECTING FLIGHT

Flight date: 20 September 2010
Departure airport: London, Heathrow Arrival airport: New York
Flight and airline: BA115 British Airways
Departure time: 20-Sep-2010 at 17:00 Arrival time: 19:50


RSS 2.0