Veckans schema

Måndag 7:15-8:45 Rast 15:15-20:45

Tisdag 7:15-8:45 Rast 17:00-20:30

Onsdag 7:15-8:15 Rast 14:00-20:00

Torsdag 7:15-8:45 Rast 18:15-20:45

Fredag 7:15-8:45 Rast 14:30-18:30

=28.5 timmar

Ja, det är ungefär så här mina veckor brukar se ut. Att jag slutar ganska sent (brukar kunna gå vid 8) beror på att vi alltid äter middag tillsammans. Middag som inte jag behöver laga, bara hjälpa till med såklart.

Man har det ganska så bra :D
Det kommer bli hårt att komma hem till ett riktigt jobb..

Green card lottery

Jag anmälde mig till Green card lotteriet idag. Betalade ca 300 kr och kommer under ett år ha chansen att vinna.

U.S. Green Card Lottery

USA Green Card Lottery

The annual DV lottery program is a good opportunity for potential immigrants to obtain the status as a permanent legal resident of the USA. This program runs each year and provides 50,000 "Green Cards" to applicants randomly selected in a lottery process - known as Green Card Lottery. A Green Card is a permanent residence visa and gives a person the legal right to LIVE, WORK AND STUDY permanently in the United States and to enter and leave the country freely. You may work in any government, public and private job that is available. A permanent residence visa is generally good for life. Green Card holders also receive health, education, retirement, taxation, social security and other benefits. The Green Card DOES NOT affect your present citizenship. A Green Card holder may later apply for United States Citizenship, if desired.


Äkta kärlek

verkar ju faktiskt existera.

När Julia kom hit som au pair hade hon varit tillsammans med sin pojkvän Henrik i två år. Medan hon var här var Henrik hemma o jobbade dag o natt för att kunna komma o hälsa på. Två gånger lyckades han komma iväg.
Nu 6 år senare kom dem tillsammans o hälsade på med förlovningsringar på vänster hand.
Fint!

Middagsgäster

Ikväll kommer Julia på middag med sin pojkvän. Hon var min familjs au pair för 6 år sedan. 
Gu va konstigt och spännande det måste vara att komma tillbaks efter 6 år!

Thanksgiving

i Big sur var grymt.

Bara att åka längs Highway 1 gör en lycklig.

När vi kom hade grabbarna redan satt upp tälten och kalkonen tillagades över brasan.
Det regnade lite i början men det gjorde inte så mkt för dem stora träden var som ett paraply.
När alla (12) hade anlänt åt vi en tidig Thanksgiving middag med allt vad det innebär. Turkey, sweetpotatoes, cranberry sauce, gravy, saute, stuffing, salad och nåt mer som jag inte kommer ihåg vad det var.
Efter att vi kollat solnedgången vid 5-6 blev det kolsvart.
Brasan gav oss ljus och höll oss varma. När batterierna till stereon dog kom gitarren fram ♥

Jänkarna stod för middagen och svenskarna för frukosten.
"Are you messing with me now? Sweet peppers on the bread?"
"Jam? No, I'm gonna put cream cheese on my pancake instead" Haha. Fast dem gillade det.

Bilder kommer så fort jag fått dem av Erika.

Thanksgiving

i Big sur


Synd att det kommer regna.
Ännu mer synd att vi ska campa!


Smarrigt med satsumas

Det enda som är bra med att kylan och vintern kommer är att man kan få tag på goda mandariner/satsumas/klementiner what ever.



 Hihi


14 månader

check

Teorin, check!

Jag var hos DMV (Department of Motor Vehicles) idag. Hade tid klockan 10. Promenerade 25-30 min o tänkte då på hur stolt jag var att jag kom ihåg mitt Social secuity card. Yes!
MEN jag hade dock glömt mitt J1 dokument (visum) hemma.. Saattee det var bara att kasta sig på bussen o åka hem o hämta det. När jag kom tillbaks hade jag såklart inte användning av min appointment längre. Vilket betydde att jag snällt fick ställa mig i den långa kön med dem puckon som åker dit utan att ha bokat tid. Dock tror jag att kvinnan jag pratade med tyckte lite synd om mig så hon gav mig dokumenten som behövde fyllas i. När jag var klar gick jag för att fråga vad jag skulle göra med dokumenten. Den asiatiska vakten (som inte verkar prata engelska) hänvisade mig längst fram i kön o vips så var det min tur. Haha ibland ska man ha tur.
Detta var dock bara kön för att få en nummerlapp till nästa kö. Ööhh..
Men jag behövde inte vänta så värst länge.

Jag klarade iaf skrivtestet på första försöket. Yaay! Man fick ha högst 6 fel av 36. Jag hade prick 6 fel. Haha. Jag gillar ju det här med spänning..

Fotot ser jag förjäklig ut på. Ser ut som en tjockis. Men men.

Lite roligt att man får ett tillfälligt körkort innan man ens gjort körtestet... Aaaamerikat


Tipsy Tuesday

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

Det spelar ingen roll i storstan

Dubbelfest & dubbelbio

Happ, torsdag om ett par timmar o jag har inte ens berättat om helgen än. Busy busy lady! (läs lat)

I fredags var det iaf 25-års fest med 80-tals tema. Massa kul o vi badade hela natten. Hade gärna delat med mig av bilderna jag tog meen kameran råkade jag ju visst glömma på festen...

Sömnen fick jag ta igen på lördagen. När jag var människa igen mötte jag upp Sandra och Irina på en mysig restaurang i Marinan. Vi lyckades få världshistoriens sämsta servitris men när vi gick därifrån var vi till slut mätta o belåtna. Men en drink kunde vi fortfarande få plats med så vi gick några blocks upp till Matrix. Runt 11 var tjejerna tvungna att dra sig downtown för att ta sista barten hem till Oakland. Jag hakade på downtown o mötte upp Emilia istället som satt på ett cafe med en svenk Robin. Det mysiga småpratet förvandlades tvärt till något helt annat när Peter ringde vid midnatt.. "We have a tabel at Vessel. Come now!" Yaa så det var ju bara att traska över o sen blev det efterfest hos Spencer. Mycket folk+hög volym+trötta grannar=polisbesök. Men det var helt lugnt. Vi skruvade ner lite o fortsatte till 5-6.

I söndags var det cluster meeting på schemat. Vi skulle bowla meen någon hade hyrt hela stället så det sket sig. Vi gick ett gäng tjejer o käkade o kollade bio istället. Vi köpte biljetter till Jack & Jill men gick istället på Tower heist. Lite rolig men ingen höjdare.



Här i Amerikat blir man inte utkastad någon bakväg när man varit på bio utan man går ut precis samma väg som man kom in. Det betyder alltså att man bara behöver traska in i en annan salong om man vill kolla en rulle till. O det ville vi.

 

Men någon valde fel film. INTE min smak av film. Somnade lite. Tror Henry Cavill höll mig vaken resten av tiden.

LOL

iinte så smart att börja kolla Parlamentet när det är dags att sova. Hur pigg som helst nu efter allt skratt ju.


Dockteatern! Hahah

Nyår

i VEGAS?!?!?!? Maybe baby


New York City förra året

Oookej

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag är så usel på att uppdatera. Är ni intresserade av vad jag gör så kan ni alltid fråga ;)

Veckan efter halloween blev iaf lugn. Det behövdes! Därför passade det ganska bra att det var just den veckan min värdmamma behövde hjälp med tjejerna i 2 nätter medan hos var på affärsresa. =Dubbel veckolön. Smutt!

På lördagen blev det dock lite party. Först var jag i Oakland o hälsade på Sandra btw. En av tjejerna jag flög hit med förra året. Hon bestämde sig för att inte förlänga men nu är hon tillbaks efter en månad.
På kvällen blev det Vessel.


Bruudarna (Sandra och hennes kompisar från Oakland)

Själv hängde jag mest i baren.

Även om det kanske ser ut så (...?) så var det inte med honom jag hängde. Det var nämligen en söt bartender!
Fast sen visade det sig att han hette James o då förstördes allt. Höhöh


Som på film!
I söndags vaknade jag av att Sandra fick ett sms. Hon hade glömt sin jacka i taxin. Nu ville killen som delade taxi med oss mötas upp för frukost och ge tillbaks jackan. Sandra var inte taggad alls o såg väldigt besvärad ut när hon sprang iväg till bussen. (hon hade gett honom sitt nummer kvällen innan men hon var inte så intresserad så att hon ville träffa honom redan dagen därpå)

3-4 timmar senare kommer hon tillbaks med ett leende på läpparna.
Dem ska på date snart igen.

Jag tror dock att han planerade detta o gömde jackan :)


Halloween

i USA är ju bara så jäkla grymt!

Torsdag-Studio 54 fest (disco/glamour)
Fredag-Barhäng & halloweenkostyms provning hos Erik
Amerikanare har en helt egen garderob för alla halloweenkostymer. Iaf vissa. Askul för oss!
Lördag-Strandhäng, Eye heart SF party, efterfest, efterefterfest.
Alice i underlandet
Söndag-Parkhäng & filmkväll
Det blev bara en bild från bussturen
Måndag-Jobb & halloweenfest



Ängel (vingarna är under kavajen). Kostym tillhörande Camilla 10 år. Haha.


En sak som är kul med den här staden är att det är sådan mix av människor. Och alla hänger med alla.

Han som hade festen är en av grundarna till Paypal. Han presenterade oss för någon Bill som tydligen ska komma ut med något nytt som ska krossa Google. Lite senare stod vi o tjattrade med en man i 60-årsåldern som brukar meditera. Ett par minuter senare kom en kille som var utklädd till tysk o tog oss på brösten o sa att i Sverige är medelstorleken på kvinnors bröst A-kupa (nu fick han det bekräftat). Seeen hamnade jag i en konversation med en man som har 3 flickvänner (ni vet sån där som man bara ser i dokumentärer som man inte tror är på riktigt). Han som är ansvarig för spelen på facebook var där utklädd till en ninja turtle, marketing manager för Coca-Cola, DJs, någon designer, hon som badade topless o vinkade att jag skulle komma vet jag inte vad hon jobbar med.. och jaaa två au pairer från Sverige var där..

Trots olikheterna kan alla umgås och ha trevligt. Ganska vackert!
Tom den oförskämda "tysken" visade sig vara ganska trevlig.

Idag Tisdag-DÖD
Nu ska jag äta upp allt halloweengodis för imorgon börjar mitt nya liv.
Heppåre


RSS 2.0