Fkn shit!!!


"Herregud, det är ju 2012, man kan ju tycka att folk borde ha lärt sig hantera sitt eget skithål med lite värdighet vid det här laget"

Ungdomsfest nära att sluta i fruktansvärd tragedi

  17 januari, 2012
pang.jpg Radhuset i Borås exploderade. Foto: Borås brandkår

 

Under natten till tisdagen samlades en grupp unga tjejer för en privat fest i ett radhus i Borås.

Vid 03.14 fick brandkåren i Borås in flera larm om en våldsam explosion och att ett radhus stod i brand.

-Vi kom dit cirka 15 minuter efter att larmet kom in, när vi kom dit stod huset i lågor och flera flickor satt i snön utanför, chockade och rökskadade, berättar Jan Püroman, brandbefäl på Borås brandkår, för Nyheterna24.

En explosionsartad brand hade övertänt huset och samtliga rutor i huset hade exploderat. De flesta utav flickorna hade slungats ut på gatan av den våldsamma explosionen som även krossade ett par rutor i grannhusen.

-En ung tjej låg på mage i snön utanför med fruktansvärda brännskador i stjärten, jeansbyxorna var helt bortbrända och några av hennes kompisar försökte kyla ner henne med snö, fortsätter Jan.

Det blev ganska tidigt klart vad som orsakat explosionen.

flameing.jpg Flickorna ville prova på att "fläjma". Foto: Privat

 

-Tjejerna hade tittat på roliga filmsnuttar på det här youtube och sett några som tände eld på sina egna fisar, det kallas visst att ”flamea” (uttalas ‘fläjma’) och ville förstås prova på själva, berättar Jan.

En tacosmiddag med mycket rå lök och så kallad ”ful-öl”, köpt på internet, bidrog till att en utav flickornas gaser blev överdrivet flamvänlig och den våldsamma explosionen var ett faktum.

-Men det här är ju livsfarligt! Att hålla på att stoppa upp fyrverkerier och nävar i ändan samt tända eld på tarmens gaser, var ska det sluta?, uttrycker en mycket skärrad Leif Brunhøg, överläkare på proktologenheten vid Uppsala universitetssjukhus, när Nyheterna24 pratar med honom.

Leif är upprörd över den senaste tidens sjukliga nyfikenhet kring kroppens ändöppning och frågar sig var dagens föräldrar håller hus och vad man lär sina barn egentligen?

-Sen minns jag när Tjernobyl exploderade 1986, den här explosionen i Borås ger mig samma olustiga känsla, säger Leif.

Som tur var skadades ingen utav flickorna allvarligt, förutom flickan med den sönderbrända stjärten.

Polisen står handfallen inför den nya formen av anala våldsamheter.

-Ja, vad ska vi göra? Herregud, det är ju 2012, man kan ju tycka att folk borde ha lärt sig hantera sitt eget skithål med lite värdighet vid det här laget, säger en uppgiven Bror Castrat på Rikskriminalen till Nyheterna24.

Mårten Weißmüller-Nyheterna24.wordpress.com


Creeeeepy


Alcatraz

Det började en ny serie igår. Alcatraz.
Rätt coolt när man känner igen sig. Dock är tydligen mycket inspelat i Kanada.

 

Haha


Brrr



Fast jag ska inte klaga. Egentligen är det regnperiod nu men jag kommer inte ens ihåg när det regnade sist. Peppar peppar!
På dagarna är det riktigt mysigt i solen o kortärmat funkar bra.

Yaaay Handbolls EM

15/1 Sverige-Makedonien 19:30 (10.30)

17/1 Sverige-Tjeckien 20:15 (11.15)

19/1 Sverige-Tyskland 18:15 (9:15)



De tre främsta i gruppen avancerar till huvudrundan och spel i Belgrad mot de tre bästa i parallellgruppen A (Polen, Danmark, Serbien och Slovakien möts i Belgrad). Speldagar 21, 23 och 25 januari.

De två främsta lagen i de två grupperna i huvudrundan avancerar till semifinalerna, lag 3-5 får spela placeringsmatcher.

Placeringsmatcher och semifinaler spelas sedan i Belgrad 27 januari och en placeringsmatch, bronsmatch och final i Belgrad 29 januari. (Radiosporten)



Impulsköp

Jag gav Converse en andra chans idag. Blev tom två par. Och ett par Coach skor också. Woops..
Men för alla tre par betalade jag ungefär lika mycket som ett par Converse kostar hemma så jag är ganska nöjd.


Fast lite ljusare och texten på flärpen är rosa.

Dem andra är svarta och lite turkos. En modell jag inte sett tidigare.


Fast svarta.


Revenge

Har börjat kolla en "ny" serie. Revenge
Riktigt bra!


Saknar dig sis


Aaaahahahaha

What doesn't kill you makes you stronger



What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller

What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter





Grattis till mig

Jahapp då fyllde man 23 igår. Känns ganska gammalt.. Men ändå som en väldigt bra ålder.

Jag kom hem från roadtripen vid 8.30. Det första jag ser är två paket som jag tror är från mamma och min familj i Connecticut. Fel hade jag! 
Ena paketet var från mina änglar Elin, Becka och Jonna och det andra från min gullunge Christine.
Gud vilka fina vänner jag har!
Mina favvotuggumin, en påse Dumle pepparkaka (som jag har varit så himla sugen att smaka), Polka skumtomtar och ett suuperfint halsband fick jag från Sverige.
Från Connecticut kom en slags almanacka. Typ en sån där man hade i lågstadiet när man drar bort dag för dag. Det som är så himla fint med den är att för varje dag står det ett citat eller ett litet uppdrag man ska göra.
January 4- Write a short note to someone you don't know but admire

Dagen spenderades mest på skype med mamsen och sen Elin ♥

Vid femtiden hämtade jag upp tjejerna som var väldigt glada att se mig och jag var glad att se dem. Att jag fyllde år hade dem stenkoll på. Vi hade en liten finare middag med tårta till efterrätt och jag fick ett superfint armband från Marc Jacobs. Baletten vi var på förra veckan var också en del av min födelsedagspresent.
♥ min Amerikanska familj.

Efter middagen och lite charader spenderade jag 2 timmar till att tacka alla som grattat mig på Facebook. Att tacka har mamsen alltid varit noga med.


Du pappa... Om du vill gottgöra att du glömt min födelsedag två år i rad så önskar jag mig en mobil, en kamera, en TV, en säng och en bil skulle sitta rätt fint också.
Eller varför inte ett grattis i efterskott kort...

Roadtripen

var helt fantastisk!

Erika, Erikas syster och Erikas kompis från Sverige kom o hämtade upp mig kl.3:30 natten till onsdag.

Första stoppet var Santa Barbara. Vi åt brunch vid vattnet och shoppade lite längs en supermysig gågata.

Stopp nummer två var Malibu. Vi åkte o hälsade på Doro som förlängde hos en ny familj efter att hon var klar i CT. Jäklar vilket hus!! Superhögt i tak o gigantiska fönster med utsikt över vattnet.

Stopp nummer tre var Santa Monica. Det hade varit en låång dag så vi tog bara en promenad till piren och käkade snabbmat till middag och sen gick vi till motellet och sov.

Stopp nummer fyra var Hollywood och Universal studios. Ojojoj vilket ställe!! Höjdpunkten på hela resan. Vi såg en vattenshow som var som en stuntshow. Dem körde runt med vattenskotrar som galningar och elden sprutade.
Vi åkte även på studio tour och fick bland annat se Wisteria Lane. Det är så himla svårt att förstå att allt bara är fejk! Vi såg även en liten Shrek film i 4D och åkte en Simpsons 4D berg-och dalbana (twice). Bäst var snutten med King Kong 360 3D!!! Det kändes verkligen som att man var med i filmen. Hela vagnen skakade och man blev sprejad med vatten.

Stopp nummer fem var Hermosa beach. Vi crashade Erikas vän Ramseys lilla etta. Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Nice att inte behöva betala.

Stopp nummer sex & sju var Hollywoodskylten & Hollywood walk of fame. Vi var lite stressade för att inte hamna i bilköer påväg till Vegas så vi i stort sett bara kastade oss ur bilen för att ta kort med skylten och sen gick ett par blocks längst stjärnorna, bara för att..

Stopp nummer åtta var Las Vegas. Vi klarade oss inte undan köerna! Vi kom fram sent men svidade ändå om o drog till Hard rock cafe där Agnes var med Patrick, Loui och Linda.
Vi hade det faktiskt så himlans bra så att vi inte behövde betala för boendet i Vegas heller. Patrick, Agnes kompis bjöd in oss att bo med honom, Loui och Linda i deras suit. Fem brudar i ett rum gick förvånansvärt bra!
Vi firade in det nya året två gånger. Först klockan 3pm (midnatt i Sverige) på Margarita ville och sen på Pure.
Doock fick jag världens migrän precis innan tolvslaget  så jag satt mest o höll på att dö när alla andra räknade ner och när fyrverkerierna sköts iväg utanför.. Synd också att jag missade Chris Brown som spelade lite senare. Men värst var nog att Agnes och Erika också missade hans uppträdande för att dem stod utanför o väntade på taxi med mig....

I söndags fick jag dock en ny chans. Efter att vi lagat köttfärssås och spagetti till allihop åkte jag, Agnes, Patrick och Linda till XS. Har hört att det stället ska vara grymt. Stort och fint var det men ändå lamt på nåt sätt.. Så vi åkte till Pure igen. Stannade till runt 4.

6.30 bar det av till stopp nummer nio som var Grand Canyon. Jag och Agnes sov hela 6-timmars resan!
Väl framme gick vi på en liten hajk. Riktigt häftigt!

Väldigt väldigt bra roadtrip! Att min mobil blev snodd och att bilresan på 15 timmar hem var hemsk behöver vi inte prata om.



Bilder kommer vid ett senare tillfälle. Cheers!





Julen

var massa mys o jag fick fina julklappar. Att avrunda julen med Nötknäpparen var ganska häftigt.


RSS 2.0