1 pinne, 10 baljor och en paradisask

Hela veckan har bestått av ovisshet.. Skulle vi få ihop ett lag till helgens match eller skulle vi vara tvungna att lämna w.o. (walk over)? Med många bortfall pga sportlov, skador och jobb osv så såg det mörkt ut.. Men vi är Rosers, vi ville inte vika ned oss och bestämde oss därför för att genomgå matchen trots att vi var kort om spelare. När vi samlades vid bussen för att bege oss till Bollnäs upptäckte vi att vi var äännu färre än väntat. Vart var Eve? Vår lilla "Trötter".. Gissningen var att hon hade försovit sig och visst hade vi rätt om att hon sov när vi ringde men hon hade inga planer på att åka till Bollnäs o spela match.. Hennes dator hade kraschat och hon hade därför inte läst kallelsen till matchen där det framgick att hon skulle spela.... Vi hade inte råd att förlora ännu en spelare så det var bara att åka o hämta lilla Eve o sen var vi äntligen påväg till Bollnäs.
Det var en skön känsla innan matchen, ingen press överhuvudtaget hade vi. Vi var kort om folk och vi mötte serieledarna på deras hemmaplan där de är obesegrade sen 1 ½ år tillbaks.
Även fast Arbrå var det starkare laget i inledningen av matchen så lät vi dem aldrig dra ifrån. Tvärtom ledde vi med 14-18 i halvlek. Vi spelade som gudar! Vi hade åkt till Bollnäs och inte en själ trodde att vi hade en chans. Mitt mål var att förlora med mindre än 10 bollar för att känna att inte w.o. hade varit det bättre alternativet. MEN VI LEDDE I HALVLEK. Nu gällde det bara att hålla i och fortsätta spela som vi gjort.
Arbrå gjorde vissa ändringar i försvaret och det syntes på oss att vi var trötta mellan varven. Men vi tänkte inte släppa matchen.. Ungefär i mitten på andra halvleken ramlar en Arbråspelare lite väl lätt o Elin åker på rött kort, NEJ!
Vi lyckas ändå hålla i matchen och med 41 sekunder kvar och Arbrå tar time-out leder vi med 26-25.
Med en spelare bortpunktad av Blerra försöker Arbrå kvittera men lyckas inte.. Vi går mot anfall med ett mål upp och Arbrå går förstås upp på man-man.. olyckligtvis lyckas dem sno bollen och med 4 sekunder kvar kommer kvitteringen.. 26-26.

Jag sitter nu i bussen påväg hem och vi kan inte vara annat än nöjda..
Elin fick en burk med pepparkakor för att hon ska bli snäll (pga av det röda kortet) lite rolig grej Arbrå har faktiskt..
Själv blev jag utnämnd till matchen lirare och fick en paradisask, schysst!

Nu ska jag försöka sova lite så jag pallar med kvällen, Maddo som fyller 20 år imorgon ska firas!

Hare bäst.

NaprapaTor

Tisdag=Besök hos naprapaten. Han heter Tor och är från Norge. Idag var det femte besöket och nästa tisdag kommer vara det sista. Äntligen! Det gjorde faktiskt lite mindre ont idag när han tröck o knakade överallt. Vilket jag tror beror på att spänningarna börjar släppa och att jag inte är lika sne längre. Yes!

Fettisdag=Semla på jobbet. En semla per år räcker

Två telefonsamtal från fjärran har jag fått idag också. Ett från Skövde som fick mig att koppla bort jobbet helt o bara skratta i nästan en halvtimme. Ida, du är bäst! Andra samtalet var från Thailand men varade tyvärr bara i fem minuter och innehöll inte lika mkt skratt. Se till så att munnen har läkt tills du kommer hem så jag kan pussa på dig!

Hejsvejs.


Linda Rosing spring vilse, snälla!

Tillbaks på ruta ett

Det kallas kvinnlig intuition..  Av någon anledning hade jag starka känslor att jag inte ville åka till jobbet imorse. Självklart åkte jag dit iaf och hoppades på att dagen skulle passera så smärtfritt som möjligt trots den dåliga nattsömnen.
Vid halv tio tiden fick jag svaret mina känslor....
Chefen kallade in hela gruppen till sitt rum och det var inte den "fjantiga", glada holländaren som satt nedsjunken i sin stol. Något var på tok! Detta bekräftades när mötet startades med ett nervöst ansiktsuttryck och "unfortenately I have some bad news".

Det är tyvärr sånt som händer i den här branschen men det känns extra tråkigt när finanskrisen kan smälla till när som helst också (?)
Jag är bara glad att jag fortfarande får vara kvar på företaget och att jag kanske får gå tillbaks till min gamla tjänst är inte hela världen. Jag har ju lärt mig en del under dessa 4 månader och har ju trots allt saknat er där nere i hörnet lite grann. Det känns dock väldigt tråkigt att arbetskamrater ska behöva gå.

Lagom efter mötet får jag ett sms som signalerar att det kanske inte blir någon resa till kanarieöarna vecka 13. SKIT SKIT SKIT DAG!!! Nämnde jag att jag preciis missade tåget på vägen hem också??

Nä nu ska jag sluta tycka synd om mig själv.. Det kunde ha varit mkt värre. Kvällen avslutades iaf med en trevlig middag på Lindvägen med Emma, Stefan & Jonah. Tack, ni räddade min dag!


Sköt om er!


Rosersbergs IK-Avesta Brovallen HK (30-13)

Melodifestivalen suger
Rosersbergs IK äger                                             

Tabell Div.2 östsvenska norra
LagSP VOF+/-P+/-
Arbrå HK181503472 - 40830+64
Åkersberga HK181314444 - 36727+77
Sthlmspolisens IF181215421 - 33125+90
Rosersbergs IK181017387 - 35721+30
Vallentuna HK18927393 - 38620+7
Avesta Brovallen HK18828443 - 39818+45
HK MittDalarna18819375 - 37317+2
Enköpings HF18819420 - 43617-16
HF SIF187110384 - 40115-17
Täby HBK185112376 - 41211-36
IFK Hedemora184014338 - 4428-104
Kungsängens SK183114278 - 4207-142























Solig lördag i februari månad

Att vakna upp efter nio timmars sömn av att solen strålar in i lägenheten är inte helt fel. Och inte en gnutta bakis, yes!

Pans var inte en större hit igår.. Inte dåligt men heller inte bra. Det var faktiskt väldigt mkt folk men tyvärr låg medelåldern på ca 18,5 år och tjejerna var uppiffade ut i fingerspetsarna.
Vid ett tiden bestämde vi oss för att dra vidare men så fort vi kom till stureplan hade tröttheten smugit sig på o vi ville bara hem o sova. Mickis gick sina fem minuter hem o Jag o Elin gick upp för Kungsgatan o kikade efter en svarttaxi men blev istället förföljda av några icke svensktalade män. Vid Hötorget hade vi lyckats skaka av oss dem o fortsatte till Centralen där vi blev positivt överraskade. Det gick ett tåg 01:50!! Wihooo. Vi trodde att sista hade gått 01:20. Efter några minuter på tåget sov vi båda två men vaknade mellan Upplandsväsby och Rosersberg. Äntligen var vi snart hemma o thaimatresterna efter middagen stod i kylen o väntade på oss. Fredagar efter en hård arbetsvecka är inte bästa dagen att partaja på! Sängen var mycket efterlängtad.

Nu måste jag ta vara på det fina vädret o dra igång ipoden o ta en promenix. Sen ska jag åka till Mickis o Rickard o kolla melodifestivalen o käka tacos, MYS!

Jag kommer ha stenkoll på mobilen under dagen o väntar på ditt samtal från Thailand :)

Puss & kram

Svarta i USA rasar mot ap-teckning

Snälla människor, sluta larva er!!! Ni kränker ju bara er själva.. Hur många vita hade tagit illa upp om det istället var snack om en skär gris?? Ämnet får mig att tänka tillbaks på glassen "Nogger black" också. "GB:s glassreklam är rasistisk"..... Hur orkar ens folk ta illa upp? Jag kanske stör mig bara för att jag är så lite rasist man kan bli.

Jaha, som jag skrev tidigare så blir det lite rajtantajtan ikväll.. Dock fick jag höra från en jobbarkompis att Pans inte var ett ställe att rekommendera.. Får se hur det blir.

Nu kom Elin så nu ska vi gå o hämta thaimat.

Simma lugnt!

Stieg Larsson..

en riktigt smart och begåvad författare. Varför sjutton skulle han gå o dö bara sådär.. Vill ju ha mer böcker!! Är iofs bara inne på andra boken så "Luftslottet som sprängdes" har jag iaf kvar att läsa. Biopremiären på "Män som hatar kvinnor" den 27 feb. är given! Hade kunnat se den redan idag eftersom att Kia gav ut biljetter på jobbet.. Men man hade ju sån himla tur i vanlig ordning att man jobbade kväll o kunde därför inte följa med :(
Och på tal om tur så missade jag preciiis tåget hem efter kvällspasset också.. Så det var bara att vänta en halvtimme till 22:13 tåget istället..... Men jag hade iaf min kära bok, "Flickan som lekte med elden" så jag överlevde. Tack Stieg!

Jaha, äntligen fredag imorgon. Ska försöka komma tidigt till jobbet så jag inte behöver jobba över så länge.
SJUKT (!) mkt att göra.
Hoppas inte jobbet suger all must ur mig bara för mot kvällskvisten blir det att skaka lite rumpa :)
Blir nog Pans i gamla stan. Hojta till om du vill hänka!

God natt/Fia


Ett beslut som inte kan ändras är ett dåligt beslut

Publicus Syrus

Jobb & myskväll hos mamsen

Klockan ringde 06:20 men bara satans moster hade orkat gå upp. Tack underbara Panalpina för vår flex!
Snoozade till 07:00 o gick hemifrån vid 07:40 för att hinna köpa frulle o nytt busskort. Nedrans busskort.. Man råkar fylla 20 så får man betala nästan dubbelt så mkt.. Någon liten nittonåring som vill låna ut sitt leg?? ;)
08:18 anlände jag på Kanalvägen 18 med 18 minuter minus på flexkontot. Inga större bekymmer eftersom att jag har ca 10 timmar plus. Ibland får man unna sig att sova lite längre.
På lunchen åkte jag o mina grabbar till kebaben i väsby. Jag försökte få dem att berätta hur de hade spenderat alla hjärtans dag med sina flickvänner men ingen ville riktigt gå in på detaljer.. Jag vet att dem alla tre är riktiga romantiker men ingen vågade erkänna det.
När vi kom tillbaks fick jag sms av mamsen att sätta på Vinyl107, vilket jag gjorde. Efter Simon&Garfunkel och Creedence hörde jag en glad, kvittrande röst jag väl kände igen.. Efter lite meningslöst prat svarade mamma på dagen fråga och vann sedan biljetter till musikalen "Buddy Holly". Grattis!

Eftersom att det inte blev någon söndagsmiddag hos mamsen igår så blev det myskväll i Rosersberg idag istället. Det bjöds på grillad kyckling, sourcream and onion chips, aioli och en stor härlig sallad, MUMS. Hoppas inte grabbarna tar skada av min vitlöksandedräkt imorgon....

Eftersom att jag blir bostadslös 1 Juli och inte får komma på några hyresrättsvisningar så har jag ikväll ansökt om lånelöfte hos SBAB. Hoppas att det går igenom! Men jag tror inte att det ska vara några problem.

Måste också passa på att säga grattis till min älskade kusin som berättade idag att hon ska gifta sig i Augusti!!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS. Och grattis förstås till Stefan också som lyckades hitta ett sådant kap ;)
Längtar efter bröllop!!




God natt

Enköpings HF-Rosersbergs IK

Enköpings HF stod för motståndet i den sjuttonde omgången i damernas division 2 östsvenska norra. Fajten uppgjordes i Idrottshuset Hall A i Enköping.

Vi  samlades kl.11:00 för att inleda matchförberedelserna med en promenad i det fina vintervädret. Mattias hade sedan matchgenomgång och vi tejpades och masserades. Vår uppgift var att inte stressa i anfallen men ändå skjuta mkt samt att inte låta Enköping kontra. Uppvärmningen var ganska lam (kanske pga den dåliga musiken?!) men när domarna väl drog igång matchen så verkade alla ha vaknat.
Vi visade på en gång vilka som bestämde och drog iväg lite smått för att sedan låta Enköping komma in i matchen. Rosersberg var ändå det starkare laget och ledde med 6-12 (eller nåt sånt) i halvlek.
Tack vare Linas prestation i målet och Enköpings dåliga passningsspel behövde vi aldrig oroa oss, även fast de fem sista spelminutrarna inte direkt innehöll något finlir från vår sida.
Matchen slutade 18-22 till vår favör.
Bra jobbat brudar!

TABELLSP VOF+/-P+/-
1. Arbrå HK171502448 - 3803068
2. Åkersberga HK171214415 - 3442571
3. Sthlmspolisens IF171115401 - 3152386
4. Vallentuna HK17926370 - 3572013
5. Rosersbergs IK17917357 - 3441913
6. Avesta Brovallen HK17827430 - 3681862
7. HK MittDalarna16718331 - 331150
8. Enköpings HF17719402 - 42215-20
9. HF SIF176110356 - 37713-21
10. Täby HBK174112345 - 3929-47
11. IFK Hedemora174013322 - 4228-100
12. Kungsängens SK163112253 - 3787-125



Jag tyckte att Elin o Jag var värda lite rosor på alla hjärtans dag






































Knifetown

Hej hallå alla vänner och ovänner.

Hoppas ni överlevde gårdagen, fredag den trettonde... Jag överlevde iaf utan svårigheter. Jag hade tillomed sån TUR att jag inte behövde betala på Upptåget till Knivsta. Vadå att fredag den trettonde är en otursdag?? Kvällen spenderades på Spegeln i Uppsala. Det var Friday the 13th som stod på menyn (vad annars..) o biosalongen var fullsatt. När den gravida kvinnan lugnat sig o satt sig på sin plats, SF snubben försökt laga den trasiga stolen o alla snorungar började dämpa sig så sattes äntligen filmen igång.. Efter ca. 15 min stängdes dock filmen av och SF snubben kom in igen. Tydligen hade 10 personer kommit o lämnat tillbaks sina biljetter för att det var för livat i biosalongen.. Efter lite hotelser sattes filmen igång igen och snart började man ångra att man själv inte gick o lämnade tillbaks biljetten. Filmen var inget att rekommendera med andra ord. Tur att jag hade gott sällskap av Elin o Blerra iaf :)

Nu sitter jag hemma hos Elin i Knifetown o ska snart gå o byta om o ta en långpromis o hälsa på Elin på hennes jobb (om jag hittar).

Ikväll (på "the holy valentine's day") ska vi ha romantisk middag o kolla melodifestivalen. Tur att man har vänner när vissa andra är ute o reser... Saknar dig Herr J.

Jaja, nu blire på med joggingdojjorna. Om jag inte GÅR VILSE så hörs vi snart :)

Ha en mysig alla hjärtans dag o ta hand om er.

Puss & kram


JAG & ELIN

Har du sprungit vilse?

Frågan är riktad till min kära syster som just tvingade mig att skapa en blogg. På hennes tröja står det: "Jag har sprungit vilse". Syrran, du är 13 år.. Du behöver inte demonstrera med den där tröjan.. VI VET! O när sjutton sprang du senast??

Aja.. Hare bra sis. Det är ju bara du som vet om den här bloggen så jag förväntar mig inga höga tittarsiffor.. än..

Kiss
fiia och fanny

RSS 2.0