Shopping I love u

Var downtown idag för första gången. Hann inte se sådär super mkt men det verkar riktigt mysigt.

Jag var där för att kika efter stövlar. Jag kom hem med en väska, tre olika slags koftor, en halsduk och en ansiktspeeling.



En såndär jobbig försäljare lyckades på något mystiskt sätt få vår uppmärksamhet. Han smetade nån kräm på våra armar (men man ska egentligen ha den i ansiktet) och gnuggade. Efter ett tag såg det ut som att huden lossnade. Men det var såklart inte hud, det var smuts!! Peelingen innehåller tydligen riktigt guld och massa andra lyxigheter. Jag fick den för $50 och den ska räcka i 2 år. Online kostar den $129.
Testade nyss. Verkar grym.

I hate slow motion

Ni som någon gång promenerat vid min sida vet att jag gillar att gå i ganska så rask takt.
Kan ni förstå hur svårt det är för mig att hålla samma tempo i dessa backar?!?! Haha det går inte. Lite frustrerande. I hate slow motion!

Jag har haft träningsvärk i rumpan konstant sen jag kom hit. Jäla nice ass jag kommer ha när jag kommer hem ;)

Musikledaren för kyrkokören:

"Swedes are the most beautiful people in the world. Where do u send the ugly people? To Norway? Finland? I guess Finland. Over there everybody looks like cousins". Hahahah


San Francisco

En liten busshållsplats

Alcatraz

Muni-elbuss


En helt vanlig tisdag i SF

Party på en yacht


Colorado Rockies vs. San Francisco Giants










Ooch efterfest. Men vi var trötta och alarmet stod på 7am. När vi gick var det ett antal personer i poolen med kläderna på.. 


Mitt nya gym-Lyon street steps




Och när jag fått upp flåset kanske jag tom ger mig på denna mördartrappa. Fick svindel när jag gick ner

Och var helt snurrig när jag äntligen tagit mig upp igen

Hade tänkt att köra igång idag meen det blir kanske imorgon istället.


Hej här bor jag



Min egna ingång

Hall

Myshörna

Säng, garderob och dörr till garaget

"Kök"

Om alkohol är tillåtet är ju inte det första man vill fråga men när jag kikade i köksskåpet kändes det som att jag fick svaret

Såå jag bunkrade upp med en gång

Spännande att se vad flaskan smakar. Betalade 14kr för den. haha
Lådvinet (Franzia, white zinfandel California) innehåller 5 liter. Jag och West Hartford brudarna brukade köpa en låda att dela på. Tyckte att 120 kr var sjukt billigt. Här kostar den 65 kr. Och det är riktigt gott! Gaalet.

Badrum


Enda nackdelen är att jag inte har någon dusch här nere.
Det är ganska kallt också men jag har två rejäla täcken :) Här i Amerikat är det vanligt att man bara har en filt.

Bilder från huset kanske kommer en annan dag.

Måndag

Såg (nästan) Golden gate bridge.
Fixade nytt bakomatkort.
Lunchade med Cynthia.
Hämtade tjejerna från skolan första gången.

(nästan)

Alcatraz

Nice view och en liten backe

Det kryllar av hundar

Tjejernas skola.




Upp ner av på aj aj

Första helgen avklarad!

Lördag: Sovmorgon, brunch med Mormor, skypedater, lite uppackning, Corinnes fotbollsmatch, middag på italiensk restaurang, filmkväll med familjen (Mamma Mia som jag hade med mig. Mormor älskade den).

Söndag: Söndagen började med att jag var på min första amerikanska gudstjänst i kyrkan! De ni. Lite skillnad från att ligga bakis i sängen ;) Det var rätt mysigt. Tog min första (iaf vad jag kommer ihåg) nattvard.

Jag tog även min första promenad i San Francisco. Upp ner av på aj aj, skulle jag kalla den promenaden.
Höll på att storkna redan efter första backen, haha. Och eftersom att det duggade lite och det hade varit så jäkla kallt dagen innan när vi kollade på fotboll så drog jag på mig rejält med kläder. Plus gummistövlar!
När jag erövrat första backen fick jag stanna för att ta av mig ena tröjan. I andra backen åkte även jackan av. I nerförsbacken blev det dock lite kallt och jackan åkte på igen.
Jag var påväg till Golden Gate Park för att kolla Goo Goo Dolls som spelade på en festival.
Eller.. jag trodde att jag var påväg till GG park meen det var visst en annan park. Såå det var bara att gå upp och ner igen och även en himla massa rakt.
När pulsen lugnat ner sig och svetten torkat in började det göra ont i vänstra hälen. Aj aj skaavsår!
Det ordnade sig dock när jag tog ut de nyinköpta iläggen. Så med nu ett par för stora gummistövlar och en skrynklig karta traskade jag vidare mot (förhoppningsvis) rätt park. Att solen sen kikade fram tänker jag inte klaga på meen det var ju ganska synd att jag lämnade solglasögonen hemma..

Inte min bästa promenad men det kommer fler chanser.

I parken letade jag efter de tjejer jag visste skulle vara där. Men jag hittade dem inte såklart. O jag hade ingen mobil (eller några nummer). Jag hittade dock ett par andra au pairer som jag hängde med. Dem hade varit i parken rätt länge så dem hade platser nästan ända framme vid scenen. Nice!





När dem sa (skrek): "Cooome oon San Francisco!!" Fick jag en liten chockupplevelse. -Jag är i San Francisco.

Påvägen ut från festivalen tycker jag att jag ser en svenk tjej som jag pratat lite med. Hon var bla en av de tjejer som jag ville möta där på festivalen men inte kunde hitta.
Agneees ropar jag. Chockat vänder hon sig om och lika chockad är jag att det faktiskt är hon. Sjukt bra timing! Meant to be.
Hon var med två andra svenska tjejer och vi bestämde oss för att gå o ta en fika. Efter bara någon minut kommer en annan helt random svenk tjej och hakar på. Helt fantastiskt. Hon var ingen au pair dock. Pluggar på Stanford.
Efter lite färskpressad apelsinjuice hjälpte Agnes mig med vilken buss jag skulle ta hem. Väldigt värt med $2 för att slippa upp ner av på aj aj i gummistövlar.


I've reached the destination

San Francisco

Resan gick bra. Christine och Julia körde mig till flygplatsen i Hartford/Springfield. När jag skulle säga hej då till Christine kom de första tårarna. Hon gav mig ett kuvert och sen var jag tvungen att springa in för en man hade redan börjat tagit hand om mina väskor. Det var jobbigt att säga hej då till Julia också men henne vet jag att det kommer vara lättare att träffa.

När jag skulle checka in väskorna vägde dem lite för mycket.
Jag sa att jag inte ville betala övervikt (90 dollar...), att jag hellre tar ut nåt. Mannen bakom kassan lekte lite tuff o sa att jag skulle ta ut ett par av my fancy shoes. Jag letade runt i väskan, la ut ett par sandaler. Tog god tid på mig. Efter ett tag gav han upp o sa att jag nästa gång inte skulle komma med för tung väska. haha. Yes ;D sandalerna lyckades jag knökna ner i handbaggaget.

Sen hade jag lite för mkt vätska i handbagaget också.. eller.. platspåsen jag hade var lite mindre än vad man faktiskt får ha. så jag hade två små flaskor på sidan om. Meen det löste sig också. vakten till kön där man scannar handbaggaget gav mig en större påse och sa att han älskar mitt hår. haha. Ibland ska man ha tur.

När jag satt och väntade på att få kliva på flyget till JFK öppnade jag kuvertet från Christine. Ögonen fylldes av tårar igen när ett armband föll ur och jag såg brevet hon skrivit. Jag kunde inte läsa det på en gång. Jag väntade tills jag var på flyget. Det var också då jag började inse att jag faktiskt skulle lämna CT och alla människor.
Sorgligt.



På JFK var jag tvungen att vänta ungefär 2 timmar. Med kaffe, sallad och free wi-fi gick tiden fort. As coolt att dem har ipads vid vaarje sittplats som man kan leka med.

På flyget blev jag riktigt besviken. $6 var man tvungen att betala för varje film =/  och maten fick man betala för också! Och man kunde bara betala med kort. Så det var ju jäkla synd att jag inte hade nåt kort.. Eller, efter ett par timmar kom jag på att jag ju faktiskt hade mitt svenska kort. Meen det låg i min väska någonstans där uppe där man lägger väskorna ni vet.. Jag klarade mig rätt bra ändå.

Vi anlände 40 min tidigt och väskorna kom på bandet på en gång. Yaay!

Jag tog allt mitt pick och pack till sidan och började undra lite vart jag skulle möta min nya värdfamilj. Jag mailade Cynthia när jag var på JFK så jag tog därför upp laptopen för att se om jag fått svar. Det hade jag och bara efter några min kom The Triple C.

Varma kramar på en gång och alla tre var så öppna och lätta.
I en Volvo åkte vi hem ;) och tjejerna visade mig runt medan Cynthia och hennes mamma (som dem kallar mormor :D) som var på besök värmde upp middag till mig. Äldsta tjejen gav mig en bamsekram och sa att hon var så glad att jag äntligen var här. Yngsta tjejen gick o höll mig i armen och tog på mitt hår.

Ååhh jag tror att det här kommer bli jättebra :D

Baj baj Ballard dr hello C's house


Då blir det till att bo i resväskorna ett par dagar hemma hos Christine innan det bär av till SF :)



Jaaså ;)

Cynthia:
"I found out yesterday someone I know from work has a male au pair from Sweden in his home, so maybe you guys can meet."



Yaay

2 weeks to go!! Caaaan't believe it!

Jag har skrivit lite med en brasiliansk tjej som är i mitt cluster i SF.
"YES, I am a party girl, and here we have a lot of options to have fun!!!"
Whoop whoop!


Jag rensade alla lådor i mitt rum idag. Helt sjukt vad mycket man samlar på sig på bara ett år.. Kläderna rensade jag här om dagen. Såå det är bara att få ner allt skit i resväskorna som återstår.

Hur tröstar man en kines??

-Soja soja soja

Thirsty Thursday

Jag och Julia begav oss till Hartford för ännu en nykter BB-kväll. Att festa nykter är fan underskattat!

Huuur otippat var det inte att vi träffade på en svenk kille där?! Jäkla otippat men rätt skoj.
Han är här för att plugga. På Hartford Univeristy. Och spela fotboll. Kaan det kanske vara så att han tagit Skottens plats i laget.. Hmm..

Brev från farmor

"Då Mårten mycket dålig i balansen skulle gå ombord -plupp- så trillade han i vattnet. Han hade på sig bl.a plånbok och ganska nyköpt i-fon (omkring 8000:-) Du får ursäkta om jag skrev fel på mekapären.

Hahahahahaah söötaste farmor ♥


OMG!!


Lev livet innan det är försent

Life is too short so take the time and appreciate
Use the time you have before it fades
Show your love today






R.I.P Stefan Liv

RIP Lokomotiv Jaroslavl och alla andra som befann sig på planet som kraschade i Ryssland. Fyyfaan va hemskt :(


Jag är inte längre så jättetaggad att flyga om 16 dagar :(





Aaww

Tror Graison saknade mig lite under långhelgen.

Graison: "Miss Josefin you owe me big time"
Jag: "I do?! What do I owe you?"
Graison: "Hugs and kisses"


The Girl with the Dragon Tattoo



Lite rörig trailer måste jag säga. Premiär 21 December.

Men niiice!



Copycat men han får godkänt iaf. ♥ Olle Hedberg



Fortsätt tipsa :)


Vet inte om jag hade klarat av att sitta o lyssna på Alexander Bard så det här sättet passar ganska bra.

Labour Day

Laaaazy day.

Ledig idag. Har inte gjort ett skit. Ganska skönt. Bio ikväll.


Näst näst sista helgen..

Spenderades på BB både fredag och lördag.

I fredags tog jag och Julia en spontantur till Black Bear. Nyktra trängdes vi blad alla fulla och dansade hela kvällen. Massa kul.

Lördagens utgång var faktiskt inte liika kul. Vi åkte o mötte The tall guy och hans vänner istället. Meen där var den ena för full, den andra för kaxig och dem andra för tråkiga så vi stannade inte så länge. Hahah.

Och söndagen spenderades på IKEA och i Christines playroom med ett par avsnitt av Veronica Mars.




Juste vi åkte till en park för att grilla korv och göra S'mores också. Meen vi fick inte riktigt igång någon brasa så det blev kall korv och marshmallowsgrillning över tändaren istället.


Yuuummy!

Crawfish party

Har ju glömt att berätta om vår kräftskiva.

Jag och Julia styrde upp en spontan liten liten kräftskiva. Utan kräftor. Haha. Vi hittade inga.
Men trevligt hade vi med våra hemmagjorda hattar, räkor, snapsvisor och Akvavit. 

Jag & Max

Doros värdmamma som är halvsvenk kastade åt henne en flaska Akvavit när hon berättade att hon skulle gå på kräftskiva.



Bästa visan:
Hej tomtegubbar kom med staken och låt oss snuskiga vara.
Hej tomtegubbar kom med staken och låt oss snuskiga vara.
En liten snopp är ingen flopp det värsta är om den ej går opp. Hej tomtegubbar kom med staken och låt oss snuskiga vara.

Jättefint sjöng vi. Den tyska klangen var som pricken över i :)
Vi fick dock lite fundersamma blickar på Sidebar när vi kom in med våra fina hattar.

Christines kräfthatt var helt klart bäst.



Buuuuuuuu

för att jag inte kan kolla på Idol :(

Ni får säga till om det är nån bra jag bör se/lyssna på på youtube! Thanks. Peace out ♣


Life's good :)


Vad lite man visste för prick ett år sedan


Aahahaha.

Nää det är faktiskt sant. Dem är gulliga mina grabbar. Meen den här sommaren har satt sina spår.
Mycket har jag lärt mig. Tex att det är svårt att få gamla hundar att sitta..

Reeeedo

22 dagar kvar!

Fast jag är fortfarande riktigt orolig över hur jag ska få med mig allt :(

First Checked Bag: Within U.S.: $25
Second Checked Bag: Within U.S.: $35
Third Checked Bag: Within U.S.: $125

Iiingen tredje väska tack!

Ääääntligen

Har skolan börjar igen :D


Det firades med ett gympass. Har varit alldeles för lat under sommaren! MEN gympasset idag kompenserade nog ett par av de lata dagarna... När jag hållit igång i ca 1½ timme och började känna mig klar lyckades någon slags personlig tränare till en amerikansk fotbollsspelare få mig att träna med dem...?! Jag har fortfarande svårt att andas. Haha.

Jag älskar att amerikanare är så sociala.
Inte en enda gång har jag känt mig ensam på de olika lekplatserna vi åkt runt till i sommar.


Brooklyn bridge

RSS 2.0