Rosersbergs IK-Stockholmspolisens IF

Referat från hemsidan (www.rosersbergsik.se)

"Damerna kryssade hemma

2009-11-29 20:37

Rosers damer ställdes i dag mot svåra Stockholmspolisen och det blev en mycket spännande och jämn match som slutade oavgjort 25-25.

Hemmalaget startade bäst och gick upp i ledning med 5-1 efter strålande försvarsspel där Polisen hade svårt att komma igenom. Rosers fortsatte starkt fram till 8-3 innan det kom en svacka med en del tekniska fel i anfall samt missade straffar och Polisen kunde komma ikapp till 8-7.

Rosers fick dock ordning på spelet igen och täppte till bakåt samtidigt som målen trillade in framåt och man gick åter upp i ledning med fyra bollar till 12-8 Trots flera tillfällen att punktera matchen så lyckades man inte pga av brist på fokus i fri lägen samt en del tekniska fel och Polisen kunde åter komma i kapp . Hemmalaget ledde med 14-13 i halvtid. 

Rosersbergs Elin Lundin

Rosersbergs Elin Lundin
Foto: Anders Lundgren

I den andra halvleken startade Rosers starkt och gick fram till ledning med tre bollar utan att lyckas gå ifrån. Polisen spelade klokt och kunde åter gå i kapp till 18-17 då Rosersberg ännu en gång fick ordning på spelet och kunde åter gå ifrån i målprotokollet till 22-18 när spelet totalt gick i baklås och man stressades till dåliga avslut och fick Polisens snabba kontringar i baken. Polisen gjorde på några minuter 6-0 och gick fram till ledning 24-22. Rosers visade dock styrka och prov på bra lagmoral de sista minuterna när man kunde ta igen försprånget och kvittera i slutet av matchen till slutresultatet 25-25 som totalt sett får ses som ett rättvist resultat.

Målgörare i Rosers: Heidi 6, Elin L 5, Fia och Emma 4, Denise 3 och Malin P, Frida och Desirée 1 vardera"

Fias favvo denna match: Elin L


Första advent

Hela helgen har handlat om glögg och pepparkakor, precis som det ska vara första advent.

I fredags var det glögg&spel kväll/natt hos papsen. Lördagen spenderades med Elin, Blerra & Becka i Furuvik för julmarknad och sen glöggmys hos Elin i Knivsta. I söndags var det match och sen adventsfika hos mamsen.
En väldigt myspysig helg helt enkelt.

-"Tack för idag brudar. Det var jättemysigt. Synd att det var så lite stånd bara."
-"Nämen vadå vi köpte ju en stake iaf"




ledig resten av veckan

Jaha, då var Lillkillen sjuk igen. Han fick åka hem efter lunch idag.

Detta gav mig en supermöjlighet att klura på mitt CV och personliga brev. Efter typ två timmar kände jag mig ganska nöjd o började kika efter jobb. Jag sökte ett jobb som ekonomiassistent och sen orkade jag inge mer. Satte på "10 orsaker att hata dig" o halvsov i soffan istället.
Jag är ju ledig imorgon så då ska jag återuppta mitt sökande. Spännande spännande!
Jag måste även ge mig iväg för att köpa "ingredienser" till julgruppen jag tänkte ta med till pappa och Susanne på glöggfesten på fredag. Wiiie pyssla :D

en månad kvar till julafton

Jag önskar mig en ny kamera.


ha den äran Caroline

Min allra första och underbara vän på 21-års dagen ♥


separationsångest

Jag såg just sista avsnittet av OC. Jag saknar redan the Cohens och the Coopers och alla andra.
Jag är ledsen på riktigt.


HK Spåret-Rosersbergs IK

Referat från vår hemsida (www.rosersbergsik.se)

"Damerna tog chansen att haka på toppen

2009-11-22 19:15

Rosersbergs damer vann den viktiga bortamatchen mot HK Spåret i Brännkyrkahallen på söndag eftermiddag.

Rosers tog kommando i matchen direkt från start och gick upp till ledning med två, tre bollar. Ledningen utökades och var ett tag fyra bollar och tjejerna spelade ett mycket tuffare försvarsspel än i tidigare matcher samtidigt som de anfallskombinationer som man tränar och nöter på börjar att sitta riktigt bra. Tyvärr föll man tillbaks något i gamla spår och Spåret lyckades ta in Rosers ledning och kvittera men Rosers tog sig samman och visade att man idag var det bättre laget och man gick till halvtidsvila med ledning 14-11.  

I den andra halvleken ledde Rosers hela tiden med fyra, fem bollar och med flera möjligheter att gå ifrån ytterligare men för dålig skärpa i avsluten och en målvakt i Spårets mål hindrade detta. Spåret lyckades i slutminuterna att forcera och tog in flera mål men det kändes aldrig som att segern var hotad och Rosersberg kunde vinna med uddamålet 25-24.

 

Målgörare i Rosersberg var: Emma 7(2), Fia 5, Frida och Elin L 3, Denise, Becka och Elin J 2 samt Jenny 1."

 

Fias favvo denna match: Elin J
 

Tabellen
LagSP VOF+/-P+/-
Lidingö SK 8 8 0 0 277 - 178 16 +99
Sthlmspolisens IF 8 7 0 1 232 - 168 14 +64
Westermalms IF 8 6 0 2 204 - 136 12 +68
HK Spåret 8 6 0 2 198 - 154 12 +44
Rosersbergs IK 8 5 0 3 239 - 194 10 +45
Strands IF 8 5 0 3 207 - 209 10 -2
Åkersberga HK 8 4 0 4 209 - 167 8 +42
Täby HBK 8 3 0 5 184 - 181 6 +3
Vallentuna HK 8 3 0 5 167 - 215 6 -48
Enköpings HF 8 1 0 7 213 - 242 2 -29
Kungsängens SK 8 0 0 8 149 - 221 0 -72
Avesta Brovallen HK 8 0 0 8 82 - 296 0 -214

Ny spis

Jag börjar bli bortskämd med alla sovmorgnar.. Men jag tror att jag behöver det för att ladda batterierna till nästa vecka då Lillkillen förmodligen har blivit frisk. O när han varit hemma så länge kommer han förmodligen vara ännu mer energisk.. Terrific!

Förutom att sova halva dagen har jag solat, klippt mig, besökt Carro&Theo, bjudit pappa och lillebror på middag och fika och till sist köpt spis. Jajo jag betalade spisen iaf men jag får hämta den först nästa vecka.. Suck!


Fin va?! Men den är lite för smal 8-) Tydligen finns det inga spisar med bredd 55 cm längre.. Jaja jag kommer nog på något finurligt för att det inte ska se knasigt ut. Nu behöver jag bara en elektriker för att koppla in den. Handen upp alla elektriker!!

 


Rimbo-Sveriges sämsta elitlag?

"Rimbos handbollsdamer aspirerar på den föga smickrande utmärkelsen ”Sveriges sämsta elitlag”. Risken är i alla fall uppenbar att jumbo­laget i elitserien kommer att gå till historien som den sämsta nykomlingen någonsin."

Publicerat i DN 2009-11-15 20:25

Förlåt men jag kan inte låta bli att le

Har du planer på att ligga bakis 1 Januari 2010?

Tänk om!
Jag har en bättre idé.

Det är nämligen så att jag och några kompisar drar till Bollnäs där vi har ett helt hus för oss själva. Så packa pjäxorna, skidorna, mössan & ditt bästa party mood och haka på!!

Tanken är att vi åker upp på fredagen. Beroende på hur folk mår får vi se vad fredagskvällen bjuder på. Hur som helst bör vi vara pigga på lördagen för det blir en lång dag. Rebecka (som är min personliga väckarklocka) kommer dra upp oss ur sängarna/sofforna/madrasserna/ golvet för att ta en tripp till Järvsö.
Där blir det skid- och snowboardåkning för hela slanten (jaa det är ganska mesiga backar där men det passar mig alldeles utmärkt!). När vi (Jag) börjar klaga på att det är kallt och att man (Jag) har blåmärken överallt. Så tar vi oss tillbaks till huset för afterski och självklart födelsedagskalas för mig som fyller 21 på tolvslaget.
Boendet är gratis och frukost osv fixar vi för en liten peng.

Så vad säger du? Det låter som en helt strålande idé, visst?!

ledig

Idag har jag varit duktig på min lediga dag. Jag har nämligen pluggat!
Det är ganska skrämmande att pluggtekniken är som bortblåst men nu har jag iaf krigat igenom hela körkortboken.




Jag är ledig även imorgon så då ska jag plugga lite till. Testa några teoriprov på datorn osv.
Sen ska jag leka med Jenny :)


min vän

Det finns en blomma vit som snö
kan ej vissna kan ej dö
Den blomman känner du nog igen
evig vänskap heter den


Vänskap är trygghet
och omtanke när dagen blir svår
ger ro i oro
och tänder ljus i mörker ♥

Rosersbergs IK-Enköping HF

Referat från vår hemsida (www.rosersbergsik.se)

"Trög start men säker seger för damerna

2009-11-15 18:38

Rosers damer startade trögt i dagens hemmamatch i Vikingahallen mot Enköping och gästerna hade övertaget fram till 6-5 innan hemmatjejerna fick ordning på sitt spel.

Efter Enköpings ledningsmål till 6-5 gjorde Rosers fyra raka och gick ifrån till en tremålsledning som man såg till att öka på innan halvtid med bra anfallskombinationer och många kantavslut men ändå lite för tamt i försvaret där det smäller för sällan. Rosersberg i ledningen med klara 20-13 i halvtid.

Den andra halvleken startades svagt från bägge lagen och Rosers gjorde bara ett mål de första sju minuterna. Hemmalaget fick dock ordning på spelet igen och kunde dryga ut ledningen efter mycket bra kantspel av i första hand Frida Enger-Sällberg som blev dagens bästa målskytt med sju mål. Niometersspelet fungerade stundtals riktigt bra med fina inspel till linjen samt många välriktade skott som ställde Enköpings målvakt. Med lite skärpa och kyla i avsluten, framför allt i frilägen, hade siffrorna blivit 5-6 bollar större.
Slutresultat 35-24 och totalt sett en klart godkänd insats av Rosers som klättrar uppåt i tabellen och nu parkerar på en femteplats med 214 gjorda mål på sju matcher vilket är riktigt bra.

 

Dagens målgörare var Frida 7, Denise och Emma 6, Fia 5, Elin L och Jenny 3, Lollo och Heidi 2 samt Desirée 1"

Fias favvo denna match: Frida


Njaa jag tycker Peder låter lite neggo. Jag tycker vi var grymma idag! Svårt att välja "Fias favvo" men Frida är värd den titeln :) BRA BRUDAR!!


sten bock

Runt tretiden på Hell's kitchen

-Jahaa vad är du för stjärntecken då?
-Jag är stenbock
-Okeej.. Jag är också bock men en annan slags bock *blink blink*

Otroligt charmigt...

Hittade även ett kvitto i fickan med ett mobilnummer och något som jag tror ska föreställa en mailadress.
Kvittot är kastat!

Fick ännu en gång ögonkontakt med Andreas Carlsson.. Och ännu en gång gick han upp i rök. Tredje gången gillt kanske ;P haha

Stenbocken

Nyckelordet för stenbockar är självbehärskning. Genom att kontrollera dig själv når du dit du vill. Din personlighet är sammansatt av två element - vatten och jord. Från vattnet kommer din självuppoffrande och sociala sida. Genom vattnet berör alla levande varandra och det är mycket möjligt att du söker din livsuppgift bland de som vill förbättra livet för andra. Å andra sidan kan du på äkta stenbocksmaner ibland bli besatt av att nå nästa topp och nästa så att du glömmer att ta hänsyn till dina närmaste. När du ger dig in i något är du alltid allvarligt menande.

Stenbocken ser praktiskt på saker och arbetar metodiskt. Att misslyckas är det värsta du vet så ibland kan du bli pedantisk och ängslig. Men du når nästan alltid ditt mål. Då du misslyckas - det händer faktiskt, men inte ofta - ser du till att du gör det i skymundan. Att exponera ett misslyckande är ungefär det värsta en stenbock kan tänka sig.

Du är en ärlig och trofast vän, och har lätt för att hjälpa andra så mycket att du stundtals glömmer bort dig själv. En stenbock är generös i sig själv, och ger utan baktankar. Du avskyr manipulativa och falska människor, och en sviken stenbock kan bli rasande.

Du har förmåga att uthärda så länge som krävs för att uppnå de mål du föresatt dig. Du är en pålitlig arbetare, ärlig och disciplinerad, och du avslutar alltid vad du påbörjar. Du är en beslutsam chef som sätter upp höga mål för både dig själv och dina anställda. På ditt metodiska, hårda, envisa sätt sätter du alltid familjen och/eller jobbet före dig själv.

Du planerar noga hur du ska nå dina högt uppsatta mål och du har förmågan att uppnå fantastiska resultat med minimala resurser. Med din utmärkta organisationsförmåga är du kapabel att arbeta på många olika projekt samtidigt. Du har stor respekt för auktoriteter, men när du själv befinner dig i en maktposition är du inte särskilt benägen att lyssna på andras åsikter. Du är en mycket krävande, men samtidigt rättvis ledare.

Du är sparsam, men du kan även spendera väldigt mycket när du vill. Tryggheten är mycket viktig för dig, så att du planerar allt i god tid och du blir aldrig sen till några möten. Du vill gärna ha förutsägbara resultat.

"Lider du inte, vinner du inte" är stenbockens motto




söndag

Finns det något bättre än att komma till ett hem som doftar nybakade bullar och kakor??
Ja det finns det förmodligen.. Men mysfaktorn är väldigt hög!
Det är inte alla som har en mamma som är snäll, rolig, lite galen & omtänksam och på samma gång är grym på att laga mat och baka!!
Hur ska jag klara mig utan henne i ett år? Tuuur att det iaf finns skype och mail!


Söndagsmiddagarna hemma hos mamsen & Lasse (och den där andra varelsen som brukar hänga där..) är en bra avslutning på veckan och det är alltid lika mysigt.
Mucho love


lördag

Igår vaknade jag upp hos Elin igen. Vi tog en sväng till Uppsala för att shoppa lite o sen fick jag skjuts hem för att svida om till festblåsan. Johanna fyllde 21 i fredags och det firades igår med en mysig middag och sen utgång i Uppsala. Jag har hela tiden varit emot utgångar i Uppsala. Och det beror väl främst på att jag aldrig haft roligt när jag varit där. MEN plötsligt händer det..... Sjukt kul hade vi. Länge sen man dansade så mkt att svetten rann.. Oh yeah! O sen kom Carros underbara underbara pojkvän (Edward scissorhands) o hämtade oss. Klockisch!


Avesta Brovallen HK-Rosersbergs IK

Referat från vår hemsida:

"Storseger borta för damlaget

2009-11-06 21:30

Rosers damer vände nosen mot Avesta på fredag eftermiddagen för bortamöte mot Avesta Brovallen i damtvåan.

Roserberg dominerade matchen fullständigt och kunde gå till halvtidsvila med hela 19-3 i bagaget. I den andra halvleken lyckades hemmalaget pricka in elva mål bakom Rosers målvakt men Rosers tjejer gjorde 23 i halvleken och kunde vinna en enkel storseger med hela 42-14 vilket vi gratulerar till."

Rosers mål gjorde
Fia 8, Denise 6(2), Heidi 6, Elin J och Blerta 5, Frida, Jenny och Lollo 3 vardera, Malin 2, Elin L 1 

Fias favvo denna match: Jag själv, hihi.

 


Drar till Avesta

Sitter nu hemma hos Tant grön i Knifetown o taggar inför match.
Vi tog en härlig sovmorgon o startade dagen med en stadig frulle. Vi kilade sedan ned till Hälsohuset för att sola och tog sen en sväng förbi Ica Kniven för att handla matsäck.
Nu måste vi kolla upp lite lekar vi kan sysselsätta oss med i bussen till Avesta. Inte en själ ska sova! Vi ska vara taggade o hämta hem 2 poäng! Inte sjutton slösar jag bort en fredagskväll på att åka till Avesta o torska. No no!


mmmm


halloweenfesten

blev lyckad till slut.
Det började ganska segt måste jag erkänna men fram mot småtimmarna kom vi igång och dansgolvet gungade.
Att fixa o dona så mycket inför en fest så att man är helt slut när festen börjar är ingen god idé!
Himla fint, gott & fyndigt hade vi fixat iaf tycker jag. Tack Vicky och Alex för hjälpen!
Och folk hade lagt ner med tid än vi trodde på att klä ut sig, riktigt kul att se :D

Bästa utklädnad tycker jag Theo hade som var Edward scissorhands!!!

Han kom med sin söta Carro som var utklädd till en skogsälva




När Elin kom som Tant grön skrattade jag så att tårarna sprutade.

AlkoSmurfen & Fredrika



Tråkigt dock att vissa människor är så nonchalanta att dem bara struntar i att komma och inte ens hör av sig.. Men då vet man det till nästa gång.. Det finns andra människor att bjuda istället.

Tjingeling

RSS 2.0