Rosersbergs IK-Stockholmspolisens IF

"Damerna kryssade hemma

2009-11-29 20:37

Rosers damer ställdes i dag mot svåra Stockholmspolisen och det blev en mycket spännande och jämn match som slutade oavgjort 25-25.

Hemmalaget startade bäst och gick upp i ledning med 5-1 efter strålande försvarsspel där Polisen hade svårt att komma igenom. Rosers fortsatte starkt fram till 8-3 innan det kom en svacka med en del tekniska fel i anfall samt missade straffar och Polisen kunde komma ikapp till 8-7.

Rosers fick dock ordning på spelet igen och täppte till bakåt samtidigt som målen trillade in framåt och man gick åter upp i ledning med fyra bollar till 12-8 Trots flera tillfällen att punktera matchen så lyckades man inte pga av brist på fokus i fri lägen samt en del tekniska fel och Polisen kunde åter komma i kapp . Hemmalaget ledde med 14-13 i halvtid.

Rosersbergs Elin Lundin

I den andra halvleken startade Rosers starkt och gick fram till ledning med tre bollar utan att lyckas gå ifrån. Polisen spelade klokt och kunde åter gå i kapp till 18-17 då Rosersberg ännu en gång fick ordning på spelet och kunde åter gå ifrån i målprotokollet till 22-18 när spelet totalt gick i baklås och man stressades till dåliga avslut och fick Polisens snabba kontringar i baken. Polisen gjorde på några minuter 6-0 och gick fram till ledning 24-22. Rosers visade dock styrka och prov på bra lagmoral de sista minuterna när man kunde ta igen försprånget och kvittera i slutet av matchen till slutresultatet 25-25 som totalt sett får ses som ett rättvist resultat.

Målgörare i Rosers: Heidi 6, Elin L 5, Fia och Emma 4, Denise 3 och Malin P, Frida och Desirée 1 vardera"

Fias favvo denna match: Elin L