Rosersbergs IK-Enköping HF

"Trög start men säker seger för damerna

2009-11-15 18:38

Rosers damer startade trögt i dagens hemmamatch i Vikingahallen mot Enköping och gästerna hade övertaget fram till 6-5 innan hemmatjejerna fick ordning på sitt spel.

Efter Enköpings ledningsmål till 6-5 gjorde Rosers fyra raka och gick ifrån till en tremålsledning som man såg till att öka på innan halvtid med bra anfallskombinationer och många kantavslut men ändå lite för tamt i försvaret där det smäller för sällan. Rosersberg i ledningen med klara 20-13 i halvtid.

Den andra halvleken startades svagt från bägge lagen och Rosers gjorde bara ett mål de första sju minuterna. Hemmalaget fick dock ordning på spelet igen och kunde dryga ut ledningen efter mycket bra kantspel av i första hand Frida Enger-Sällberg som blev dagens bästa målskytt med sju mål. Niometersspelet fungerade stundtals riktigt bra med fina inspel till linjen samt många välriktade skott som ställde Enköpings målvakt. Med lite skärpa och kyla i avsluten, framför allt i frilägen, hade siffrorna blivit 5-6 bollar större.
Slutresultat 35-24 och totalt sett en klart godkänd insats av Rosers som klättrar uppåt i tabellen och nu parkerar på en femteplats med 214 gjorda mål på sju matcher vilket är riktigt bra.

Dagens målgörare var Frida 7, Denise och Emma 6, Fia 5, Elin L och Jenny 3, Lollo och Heidi 2 samt Desirée 1"

Fias favvo denna match: Frida

Njaa jag tycker Peder låter lite neggo. Jag tycker vi var grymma idag! Svårt att välja "Fias favvo" men Frida är värd den titeln :) BRA BRUDAR!!