Stenbocken

Nyckelordet för stenbockar är självbehärskning. Genom att kontrollera dig själv når du dit du vill. Din personlighet är sammansatt av två element - vatten och jord. Från vattnet kommer din självuppoffrande och sociala sida. Genom vattnet berör alla levande varandra och det är mycket möjligt att du söker din livsuppgift bland de som vill förbättra livet för andra. Å andra sidan kan du på äkta stenbocksmaner ibland bli besatt av att nå nästa topp och nästa så att du glömmer att ta hänsyn till dina närmaste. När du ger dig in i något är du alltid allvarligt menande.

Stenbocken ser praktiskt på saker och arbetar metodiskt. Att misslyckas är det värsta du vet så ibland kan du bli pedantisk och ängslig. Men du når nästan alltid ditt mål. Då du misslyckas - det händer faktiskt, men inte ofta - ser du till att du gör det i skymundan. Att exponera ett misslyckande är ungefär det värsta en stenbock kan tänka sig.

Du är en ärlig och trofast vän, och har lätt för att hjälpa andra så mycket att du stundtals glömmer bort dig själv. En stenbock är generös i sig själv, och ger utan baktankar. Du avskyr manipulativa och falska människor, och en sviken stenbock kan bli rasande.

Du har förmåga att uthärda så länge som krävs för att uppnå de mål du föresatt dig. Du är en pålitlig arbetare, ärlig och disciplinerad, och du avslutar alltid vad du påbörjar. Du är en beslutsam chef som sätter upp höga mål för både dig själv och dina anställda. På ditt metodiska, hårda, envisa sätt sätter du alltid familjen och/eller jobbet före dig själv.

Du planerar noga hur du ska nå dina högt uppsatta mål och du har förmågan att uppnå fantastiska resultat med minimala resurser. Med din utmärkta organisationsförmåga är du kapabel att arbeta på många olika projekt samtidigt. Du har stor respekt för auktoriteter, men när du själv befinner dig i en maktposition är du inte särskilt benägen att lyssna på andras åsikter. Du är en mycket krävande, men samtidigt rättvis ledare.

Du är sparsam, men du kan även spendera väldigt mycket när du vill. Tryggheten är mycket viktig för dig, så att du planerar allt i god tid och du blir aldrig sen till några möten. Du vill gärna ha förutsägbara resultat.

"Lider du inte, vinner du inte" är stenbockens motto




Kommentarer
Postat av: Linda

Oj! Det där var ju jag i ett nötskal. Hehe. Tycker du också att du är en äkta Stenbock?

2009-11-13 @ 22:02:01
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: Fia

Jaa jag är en tvättäkta stenbock!

2009-11-14 @ 14:58:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0