Referat från hemsidan

"

Förlust hemma i sista matchen före jul

2009-12-17 21:25

Roserbergs damer förlorade den viktiga fyra poängs matchen "hemma" i Vikingahallen mot Westermalms IF med 24-28 efter lika 12-12 i halvtid.

Hemmalaget tog ledningen i matchens första anfall men sedan dröjde det innan tvåan kom och Westermalm kunde gå upp i ledning 5-1. Rosers tog sig dock samman och fick lite fart i anfallen, kombinationerna började att sitta och man tog för sig betydligt mer i försvarsarbetet. Rosers lyckades komma i fatt i målprotokollet när man tog ledningen med 12-11 precis innan paus. Tyvärr så brände tjejerna under denna period ett flertal frilägen där målvakten hade god hjälp av virket och med lite skärpa och tur hade ledningen kunnat vara större.

I den andra halvleken kom hemmalaget ut och spelade återigen  alldeles för tamt försvarsspel där gästerna emellanåt kunde göra lite som dom ville och där många mål trillade in från kanterna som släpptes allt för lättvindigt. Framåt spelade Rosers relativt bra men anfallsspelet ville inte flyta på utan hackade och det resulterade i många onödiga tekniska fel och baklängesmål. Westermalm tog initiativet och gick direkt upp i ledningen 16-13 men Rosers stretade emot och fick åter kontakt vid 18-18 utan att kunna ta till vara på läget. Westermalm som idag var det bättre laget visade mer kyla och säkerhet i den senare delen av matchen och kunde gå ifrån relativt enkelt och till slut vinna med 28-24.

Rosersbergs mål gjordes av: Denise 5, Heidi och Emma 4, Elin L och Jenny 3, Frida 2 samt Desirée, Louise och Elin J 1 vardera."

Att se matchen från läktaren var hemskt. Jag ville ba springa ner på planen o få fart på brudarna o puckla på den där lilla pygméliknande varelsen och alla andra i Westermalm. Det värsta är att jag missar returmatchen mot dem också. Men men Götet ska bli nice :)

Fias favvo denna match: Heidi