Rosersbergs IK - Kungsängens SK

Referat från vår hemsida

"Andra hemmasegern för damerna

2009-10-25 19:55

Rosersbergs damer tog sin andra raka hemmaseger vid dagens match mot Kungsängen i Vikingahallen då man vann med 27-16.

Hemmalaget startade i högt tempo men slarvade en hel del både i uppspel och försvar och Kungsängen gick upp till ledning med 4-0 som blev 6-1 innan hemmalaget kom i gång. Efter att ha fått bättre ordning på passningsspelet och målskyttet börajde man att komma i kapp och när vitaminsprutan Jenny Holm byttes in blev det ett mycket bättre och mer aggresivt försvarsspel som Kungsängen inte lyckades komma underfund med. Rosers gick fram till 8-8 och gick därefter i från till 14-10 i paus. Rosers tvingades göra ett målvaktsbyte i slutet av den första halvleken då Lina Landin skadade ena foten.

Den andra halvleken startade med att bägge lagen hade oerhört svårt att göra mål men för hemmalaget lossnade anfallsspelet och Maria spikade igen i målet och man kunde lätt gå i från till seger med 27-16.